Photo animal
Photo mask
Sporočilo za javnost: Svetovni dan čebel
21.05.2018

Ob svetovnem dnevu čebel bomo v Živalskem vrtu Ljubljana odprli ''Hotel'' za manj znane samotarske čebele in druge divjinske živali. Tridnevni čebelji praznik bomo obeležili z vodenji in izidom knjige Svet Čebel pisca in mojstra nadomestnih bivališč za živali ter sodelavca ZOO Ljubljana Ivana Esenka.

Sporočilo za javnost: Svetovni dan čebel

Dogodek z vodenjem po ''hotelu'' in knjigi avtorja bo potekal v soboto 19. in nedeljo 20. maja 2018 med 10.00 in 13.00 ter 14.00 in 18.00 uro.

V ponedeljek, 21. maja 2018 ob 12.00 uri pa bosta avtor Ivan Esenko ter avtor uvodne besede Bernard Nežmah za medije predstavila monografijo Svet čebel, ki je izšla pri založbi Družina.

Svetovni dan čebel ni le praznik ene – kranjske čebele. V Sloveniji živi še okrog 550 vrst samotarskih čebel in čmrljev, ki so veliko manj poznani, a nič manj pomembni opraševalci kulturnih in drugih rastlin. Dogodek bomo zato v ZOO Ljubljana obeležili z odprtjem ''Hotela'' za manj znane samotarske čebele in druge divjinske živali s sloganom ''Brez strahu, oprašujemo in ne pikamo!«   Ob tej priložnosti bo pri Založbi Družina izšla tudi knjiga z naslovom Svet čebel avtorja in sodelavca ZOO Ljubljana Ivana Esenka, ki bo ves čebelji vikend obiskovalce zbliževal z divjinskimi čebelami ter podpisoval svojo knjigo.

 

Celotno sporočilo za javnost

Fotografije

Vabilo