Photo animal Photo animal
Photo mask
Odprti smo:
April - september od 9:00 do 19:00
ZOO kampanje

ZOO KAMPANJA "POLEPŠAJ DAN... ŠE TI, PODARI IGRAČO"

 

 

Z nakupom igrače, rekvizita ali materiala z našega spodnjega seznama, darilne kartice različnih trgovin  v vrednosti 50€ ali denarno donacijo v višini 50€, boste prejeli majico ZOO kampanje 
 

 

"Polepšaj dan...še ti. Podari igračo."

 

 

 

 

ŽIVALI POTREBUJEJO VELIKO POSEBNIH IGRAČ. 
OBDARITE JIH LAHKO TUDI VI!

 

 

Na spletnih straneh, ki ponujajo specialna igrala in opremo za obogatitev bivanja  ZOO živali, smo izbrali nekaj rekvizitov, ki bi jih bile naše živali zelo vesele.
Vsi rekviziti, ki jih predstavljamo na spodnjem seznamu so preverjeno narejeni iz varnih materialov, prilagojeni moči in načinu uporabe živali.

Živali se z njimi ne morejo poškodovati ali zastrupiti z neustreznimi barvami. 
Vse igrače so uporabne za različne vrste živali. Ker se še tako dobre igrače slej ko prej naveličamo, si bodo tudi naše živali igrače in opremo menjale.


 

 

KAKO KUPITI IGRAČE S SEZNAMA?

 

1. Poleg cene artikla najdete povezavo  "kupiš tukaj", ki vas preusmeri na spletno trgovino, ki artikel prodaja. Artikel si boste ogledali in šele po potrditvi nabave izpeljali nakup. Poleg artikla boste plačali tudi poštnino.

 

2. Varnost nakupa in plačilo: Vse povezave so varne in nakup enostaven. Plačujete lahko s kreditno kartico ali preko PayPal-a. V kolikor ne zaupate povezavi , lahko nakup zaupate tudi nam     tako, da nas obvestite, kateri artikel bi želeli kupiti in vplačate ustrezno višino sredstev na naš račun ali na naši blagajni.

 

3. Kako dostaviti v ZOO Ljubljana: Ko vas bodo na spletni strani povprašali za "Shipping adress" napišite spodnji naslov, da bo artikel preko pošte prispel k nam:

 

ZOO Ljubljana
Večna pot 70
1000 Ljubljana
Slovenia

 

5.  Da bomo vedeli, kdo je kupil igračo, komu za nagrado poslati majico akcije"Polepšaj dan ...še ti!"  vas prosimo, da nam posredujete račun nakupa in vaš kontakt na e-naslovinfo@zoo.si.

 

 

 

SPLETNI SEZNAM ZA LEPŠI DAN

 

DARILNE KARTICE

 

Veseli bomo darilnih kartic različnih trgovin. Potrebujemo namreč barvice, bambusove in druge cevi, izvijače, različen gradbeni material v manjših količinah, vrtnarske in aranžerske pripomočke, dekoracijo, krtače in ostala čohala.... Ves material bomo namenili za izdelavo igrač in ostalih rekvizitov na naših delavnicah. Kaj smo kupili vas bomo obvestili preko spleta. Za vrednostne kartice od 50€ navzogr podarimo majico akcije!
 

 

 

 

MOČNI BUNGIE - za živali do 50 kg

V ogradi risov spodbuja mačjo spretnost lova. Ris Rožnik iz zasede zaskoči in skuša ujeti šop dlake, ki je na bungie vrvi. Mu bo uspelo? Z daljave ga opazujeta še druga dva samca Lux in Kiril, ki pripravljata svojo zasedo.  

CENA: $37.40    Kupiš tukaj.


 

 

 

 

PAŠNI VALJ 

omogoča, da se zebre dolge ure podijo za njim po ogradi in brskajo za briketi kot bi to počele v savani, kjer bi iskale najbolj slastne travne grmičke. Včasih posodijo valj kamelam, konjem ali šimpanzom.    

CENA: $41.99   Kupiš tukaj.
  


 

 

 

ZABAVNI SPLAV

je vodna zabava za morske leve, bobre, medvede ali tigre. Guganje na vodi je pravi recept za dober oddih po napornem igranju z vodo. Premer: 25,4 cm.

CENA: $41.25      Kupiš tukaj.


 

 

 

 

KROŽNIK V OBLIKI NALUKNJANEGA OBROČA 

Ponuja obilo zabave, ko ga šimpanz nosi po ogradi in med tem ven padajo koščki zelenjave, semena in slastni briketi. Spodbuja igrivost živali,reševanje izzivov ter upočasnjuje hranjenje, obiskovalcem pa nudi obilo zabave ob opazovanju iznajdljivosti šimpanzov.

CENA: $42.95      Kupiš tukaj.
 

 

 ŽOGA S PRIBOLJŠKI

Zdrži še tako močne rilce kot so rilci divjih svinj, ki vztrajno potiskajo žogo po ogradi, da ven popadajo okusni briketi in semena. Zabava za vse, na obeh straneh ograje!

CENA: 44€    Kupiš tukaj.


 

 SKRIVALIŠČE ZA KAČE, KUŠČARJE, JEŽKE 
IN DRUGE VIVARIJSKE ŽIVALI 


je odlična premična hišica z več vhodi in izhodi, kjer je izbira, kdo bo šel notri in kdo ven, velika. Premer 48,26 cm

CENA: $63.68      Kupiš tukaj. 
 

 


KROŽNIK "PUZZLE FEEDER"

spodbudi šimpanze, da si poiščejo primerno orodje, s katerim lahko zbezajo brikete skozi labirint do luknje. Nagrada je sladka, zato poskusijo znova.

CENA: $95      Kupiš tukaj. 

 

 


ŽOGA PRESENEČENJA NA BUNGIE VRVI 

je kot slasten sadež, ki je visoko v krošnjah dreves ali pa visi z vrha ograde. Šimpanzinja Mojca ga bo najbrž hotela doseči prva, vendar so ostali šimpanzi prav tako hitri in spretni. Le kaj se danes skriva v žogi? Oreščki, majhne hruške ali sladke fige. 

CENA: $101.20 - $204.10    Kupiš tukaj.    


 

 

 


DIŠEČA ŽOGA

omogoča menjavanje vonjav in zaposli mačjo pando Šano, ki hodi ovohavat žogo in jo prenaša po ogradi. Nese jo pokazat samcu Maguju, a njemu ta vonj ne ustreza. Morda ga jutri zamenjamo z vonjem po grozdju, ki ga Magu obožuje. Včasih žogo posodita varijem in šimpanzom ali pa vohalnim mojstrom, medvedom. 

CENA: $172.69     Kupiš tukaj.
 

 

 


BUNGIE ZA VELIKE MAČKE 

je prava zabava za tigra Vito in Vita, saj zdrži tudi ostre mačje kremplje. Najprej jima uspe, da jo snameta z drevesa, nato jo odvlečeta v vodo, kjer se igrata kdo je močnejši. Pridi in opazuj, kdo bo zmagovalec! Neskončno ur zabave z eno samo dolgo močno mačjo raztegljivo vrvjo – nepozabno… 

CENA: $181.50    Kupiš tukaj. 


 

 

 


SLONJI BUNGIE

je kos azijski slonici Gangi, saj prenese več kot 3 tonsko vlečenje in premetavanje. Ure in ure se Ganga trudi in obrača žogo z luknjami, ki visi z bungie vrvi. 

CENA: $181.50    Kupiš tukaj. 

 

 


OGLEDALO ZA ŠIMPANZE

»Zrcalce, zrcalce, na steni povej, katera najlepša v deželi je tej?«, pravi šimpanzinja Neža, ko se ogleduje v ogledalu. Ogledalo obrača, pogleduje za njim, a zadaj ni nikogar. Dotakne se s prstom in dotik se zrcalno pojavi na nasprotni strani. Tudi zobe pokaže, kadar jih pokaže Neža. Kako zabavno! 

CENA (premer 35.56 cm): $156.32       Kupiš tukaj.
CENA (premer 66.04 cm): $243.47     Kupiš tukaj.

 

 

 

ŽOGA VELIKANKA 


je pravi izziv za naše večje živali – Kalle in Jip jo premetavata po bazenu, da dobita ven slastne ribe in lignje. Medvedi pa se trudijo izbezati kose sadja in zelenjave. Naši medvedki Čupa in Pombi sta prav spretni pri obračanju žoge. 

CENA: $599.50    Kupiš tukaj. 

 

 

Ali veš, da smo celovito oskrbo živali predstavili v posebni knjižici za otroke "Najboljši poklic: Oskrbnik živali?"
Ali veš, da je na svetovni dan živali 2015 izšla knjiga "Ne lajaj na psa"? To je zgoščen priročnik za trening živali po metodi pozitivne vzpodbude. Prevod v slovenski jezik sponzorira ZOO Ljubljana.