Photo animal
Photo mask
Koriščenje turističnih bonov v ZOO Ljubljana

Dragi obiskovalci, obveščamo vas, da je od vključno 17. 7. 2021 v ZOO Ljubljana možno koriščenje novih bonov - BON21

Da bo postopek unovčenja čim lažji in čim hitrejši, vas naprošamo, da si preberete informacije spodaj ter pred prihodom pripravite vso potrebno dokumentacijo - izpolnjene obrazce ter fotokopijo osebnega dokumenta.

Prosimo tudi, da upoštevate usmeritve in bone unovčite na temu namenjenih okencih blagajne.

Koriščenje turističnih bonov v ZOO Ljubljana

Pogosta vprašanja v času epidemije
Pogosta vprašanja v času epidemije

Vas zanima, ali je ZOO odprt? Ali pri nas koristite nove bone? Je obisk omejen? Je za vstop potrebno opraviti test? Je dovoljen obisk s psom? Spodaj so zbrani odgovori na nekatera pogosta vprašanja obiskovalcev.

(Zadnja posodobitev: 26. 7. 2021)

Pogosta vprašanja v času epidemije

ZOO Ljubljana ostaja odprt

Dragi obiskovalci, obveščamo vas, da bo ZOO Ljubljana vendarle odprt. Od vključno 2. aprila nas lahko obiščete med 9. in 19. uro. Prosimo vas, da obisk izkoristite za sprehod, dosledno upoštevate prepoved združevanja, ohranjate varno razdaljo do drugih obiskovalcev in nosite zaščitne maske tudi na zunanjih površinah.

ZOO Ljubljana ostaja odprt

Odprtje ZOO Ljubljana
Odprtje ZOO Ljubljana

ZOO Ljubljana je odprt vsak dan med 9:00 in 17:00. 

Na voljo tudi nova Letna vstopnica 365

Ljubljanski živalski vrt je odprt, obiskovalce pa bodo takoj ob vstopu pozdravili že prvi letošnji mladiči - samček alpak Silvester ter dvojčki jezersko-solčavskih ovc. Še prav posebej vas vabimo na sprehod po zgornjem gozdnem delu vrta, ki je v teh zimskih dneh posebno lep. Na poti obiščite medvede, če se ne bodo zavlekli v brloge, volkove, z novim samcem Aragornom na čelu (prepoznate ga po sivi barvi dlake, samici sta črni), alpske kozoroge in lose. Čisto na vrhu vas pričakuje čreda severnih jelenov. Verjetno se vam bodo približali in takrat si jih lahko dobro ogledate ter prisluhnete pokanju njihovih stopal.  


Ob obisku parka je treba upoštevati splošne ukrepe za preprečevanje širjenja bolezni covid-19. Za koronavirusom lahko zbolijo tudi nekatere živali, zato obiskovalce naprošamo, da vzdržujete ustrezno razdaljo tudi do živali, z njimi ne vzpostavljate kontakta in jih ne hranite. Ker je živalski vrt naraven parkovni oziroma gozdni prostor in poledenelosti tal ni mogoče v celoti preprečevati, prosimo poskrbite tudi za ustrezno obutev.

Odprtje ZOO Ljubljana

Živalski vrt je zaprt

Od ponedeljka, 16. 11. 2020, je skladno z uredbo RS do preklica zaprt tudi ZOO Ljubljana. Upamo, da vas bomo lahko kmalu zopet povabili na sprehod med naše živali.

Živalski vrt je zaprt

Pred obiskom preberite
Pred obiskom preberite

ZOO Ljubljana je odprt do vključno 15. 11. med 9. in 17. uro. Za varen obisk in lažje načrtovanje ogleda vas prosimo, da preberete povzetek najpomembnejših informacij.

(Zadnja posodobitev 14. 11. 2020.)

Pred obiskom preberite

Generalno čiščenje bazena morskih levov

V ponedeljek, 6. 7. 2020, si ne bo mogoče ogledati morskih levov, saj bo potekalo generalno čiščenje njunega bazena - kar pa je tudi vredno ogleda.

Lepo vabljeni!

Generalno čiščenje bazena morskih levov

ZOO Ljubljana je ponovno odprt
ZOO Ljubljana je ponovno odprt

ZOO Ljubljana lahko obiščete vsak dan med 9. in 19. uro. Zaposleni in naše živali se veselimo obiskovalcev, ki se boste lahko prvič srečali z letošnjimi mladiči. Ogled smo prilagodili tako, da bo varen tako za obiskovalce, kot tudi za zaposlene in živali. Ponovno je dovoljen tudi vstop s psom. V vrtu veljajo tudi nekateri posebni ukrepi, ki jih predstavljamo v nadaljevanju. Prosim, da se pred obiskom seznanite z njimi.

ZOO Ljubljana je ponovno odprt

ZOO Ljubljana je ZAPRT

Dragi obiskovalci, obveščamo vas, da je skladno z ukrepi za preprečevanje širjenja okužb s koronavirusom do preklica zaprt tudi ZOO Ljubljana!

Ko bo obisk ponovno mogoč, vas bomo o tem obvestili.


Brez skrbi, naši oskrbniki in veterinarji bodo živalim še vedno zagotavljali potrebno dnevno oskrbo. In ker vemo, da jih boste pogrešali, bomo z vami še naprej delili njihove fotografije, videoposnetke in zgodbe.


Poskrbeli smo, da lahko preko spletnih kamer tudi od doma opazujete:

- azijska leva https://bit.ly/spletna_kamera_lev ,

- vrvež na ptičji krmilnici https://bit.ly/spletna_kamera-ZOO_krmilnica ,

- ob lepem vremenu pa tudi žirafi in noje https://bit.ly/spletna_kamera_žirafi

- ter surikate https://bit.ly/spletna_kamera_surikate . Ob lepem vremenu in primernih temperaturah, si lahko vsak dan ob 15. uri ogledate tudi hranjenje surikat pred kamero.


Za informacije o programih nam prosimo napišite sporočilo na irena.furlan@zoo.si ali na narocila@zoo.si. Odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času. 


Poskrbite zase in za druge, ostanite zdravi!

ZOO Ljubljana je ZAPRT

Živalski vrt Ljubljana ostaja odprt za obiskovalce
Živalski vrt Ljubljana ostaja odprt za obiskovalce

Dragi obiskovalci!


Živalski vrt Ljubljana za zdaj ostaja odprt za obiskovalce, saj ogled živali poteka na prostem, so pa zaradi razglašene epidemije v Sloveniji odpovedani vsi dodatni programi do predvidoma 31. 3. 2020. Ker želimo zagotoviti dosledno izvajanje preventivnih ukrepov za preprečevanje širjenja okužb s koronavirusom, je do preklica zaprta fizična ZOO trgovina s spominki, mogoča pa so spletna naročila izdelkov. 


Živalski vrt Ljubljana se razprostira na 19 hektarih naravnega gozda, zato vas vabimo, da se sprehodite tudi po zgornjem delu vrta in s tem pomagate preprečiti sočasno zadrževanje večjega števila obiskovalcev na istem mestu.


Na vhod in vse objekte smo namestili razkužilnike za roke, vas pa naprošamo, da skrbno upoštevate vse pisne napotke in druga navodila osebja. Obveščamo vas, da večkrat dnevno poskrbimo za razkuževanje prostorov in površin, kjer prihaja do stika z obiskovalci (okrepčevalnica, WC-ji, otroška igrišča …). Omogočili smo tudi vstop in izhod iz živalskega vrta brez dotikanja vrat. 


Novosti bomo redno objavljali na naši strani: www.zoo.si.


Uprava ZOO Ljubljana

Živalski vrt Ljubljana ostaja odprt za obiskovalce