Photo animal Photo animal
Photo mask
Odprti smo:
Avgust: od 9. do 19. ure
September: od 9. do 19. ure
Varnost

Veseli nas, da lahko tudi v živalskem vrtu počasi sproščamo nekatere ukrepe. Za varen obisk in lažje načrtovanje ogleda vas prosimo, da preberete povzetek najpomembnejših informacij. (Zadnja posodobitev 7. 8. 2020)

 • Skladno s sklepom vlade RS morate obrazno masko oz. drugo ustrezno zaščito obraza uporabljati v vseh notranjih prostorih kot so sanitarije, trgovina, vivarij ter ob domovanju šimpanzov. Priporočljive so tudi drugod, zlasti če težko zagotovite ustrezno distanco od drugih obiskovalcev.
 • Vstopnice lahko kupite preko spleta in se tako izognete čakanju v vrsti (https://trgovina.zoo.si/kategorija/vstopnice/).
 • Zaradi ponovnih vladnih omejitev se hranjenja in treningi živali začasno ne bodo več izvajali po objavljenem urniku, da se ob ogradah ne bi zbiralo večje število ljudi.
 • Skrbite za razkuževanje rok (razkužilniki so nameščeni po vrtu).
 • Ponovno je mogoč ogled vivarija, prosimo pa, da upoštevate vsa varnostna navodila in se držite omejitev števila oseb, ki se lahko sočasno nahajajo v vivariju.
 • Obiščete lahko tudi otroški ZOO.
 • Otroška igrišča so odprta. Prosimo, da poskrbite za razkuževanje rok pred in po uporabi igral!
 • Nekatere dodatne programe, kot so Oskrbnik za en danSrečaj svojo NAJ žival in rojstnodnevna dogodivščina, že izvajamo. Priporočamo čim prejšnjo rezervacijo termina.
 • Obisk s psom je dovoljen.
 • Enosmerna pot ogleda ni več obvezna, je pa priporočljiva.
 • Na obisk v ZOO prihajajte brez akutnih prehladnih bolezenskih znakov.
 • Vseskozi je treba vzdrževati medsebojno razdaljo najmanj enega metra in pol.
 • Obiskovalci morate biti pozorni na higieno rok in kašlja.
 • Obisk vrta izkoristite za sprehod in opazovanje živali, ne posedajte v skupinah in se izogibajte združevanju z drugimi obiskovalci ob ogradah.
 • Trgovinica Medvedji rob je ponovno odprta vsak dan od 10. do 19. ure, tudi ob nedeljah in praznikih. Artikle lahko naročite tudi v naši spletni trgovini https://trgovina.zoo.si/trgovi.... V trgovini je skladno s sklepom vlade RS obvezna uporaba maske. Zaradi narave artiklov in majhnega prostora prosimo, da jo nadenete tudi otrokom.
 • Restavracija Safari obratuje.
 • Prosimo, da med opazovanjem živali vzdržujete ustrezno razdaljo od drugih obiskovalcev.
 • Prosimo, da skrbno upoštevate vse pisne napotke in druga navodila osebja.
 • Zaposleni bodo poskrbeli za razkuževanje prostorov in površin, kjer prihaja do stika z obiskovalci, omogočili pa smo tudi vstop in izhod iz živalskega vrta brez dotikanja vrat.
 • Ponovno prosimo, da se brez izjem držite pravil, da se ne dotikate in ne hranite živali.

Obiščete nas lahko vsak dan med 9. in 19. uro!
Za večkratni obisk priporočamo nakup letne vstopnice - zdaj je mogoče tudi naročilo prek spleta.

Lepo vabljeni!
Primerna obutev in oblačila, vreme

Poti v živalskem vrtu so peščene, zato obujte primerno terensko obutev. V sončnih dneh ne pozabite na zaščito pred soncem. V primeru slabega vremena prinesite s seboj dežnike, dežne plašče in obujte ustrezno obutev.  

 

Spoštujte meje

Z ograjami, jarki, nizkimi ograjicami, živo mejo, itd. vzpostavljamo mejo med obiskovalci in živalmi ter tako skrbimo za vašo varnost in varnost živali. Še posebej pomembno je, da se čez ograje ne nagibate ter otrok ne posedate na ograjo ali skale, ki mejijo na ogrado živali.

 

Božanje živali čez ograjo

Božanje živali čez ograjo ni dovoljeno. Napisi ob ogradi, ki vas opozarjajo, da živali ne smete božati, imajo velik pomen. Ker so za okužbe, ki bi jih lahko dobili s strani obiskovalcev, najbolj dovzetni primati, prosimo, da se v teh dneh brez izjem držite pravil, da se ne dotika in ne hrani živali.

 

Psi na povodcu

V Živalski vrt Ljubljana psi lahko vstopajo (vstopnina po ceniku). V vrtu morajo biti stalno na povodcu, v nasprotnem primeru vas bomo primorani pospremiti iz vrta. Iztrebke za svojimi psi pobirajte in odvrzite v smeti. Vrečke prinesite s seboj. Vstop v Mini ZOO, kjer otroci lahko božajo živali, psom ni dovoljen. Psov ne vodite preblizu ograd, če vidite, da so vznemirjeni oni ali živali v ogradah.

 

Prevoz po vrtu

Po vrtu se hodi po označenih poteh. Dovoljenje za vožnjo v vrtu imajo vsa servisna vozila in dostavna vozila do 9. ure dopoldan. V vrtu se ne smete peljati s kolesi, motornimi kolesi, električnimi osebnimi prevoznimi sredstvi … Po vrtu se na električnih in motornih vozilih lahko prevažajo oskrbniki živali in ostalo ZOO osebje za potrebe nemotenega delovnega procesa.

 

Fotografiranje skozi ograjo

Živali lahko fotografirate, vendar se morate držati poti. Plezanje čez ograjo ali postavljanje objektiva skozi ograjo je strogo prepovedano. Tudi kakršnikoli pripomočki, ki bi pripomogli k boljši fotografiji in bi pri tem vznemirjali žival v njeni ogradi, niso dovoljeni.

 

Hranjenje živali s prinešeno hrano ni dovoljeno

Vse naše živali imajo posebno prehrano, ki jim jo po znanstvenih smernicah pripravlja veterinarka - nutricionistka. Za njihovo zdravje in dobro počutje je pomembna tako količina hrane, kot njena sestava. Zato je pomembno, da hranjenje v celoti prepustite osebju živalskega vrta in sami živali ne hranite.

Prosimo, da se v teh dneh brez izjem držite pravil, da se ne dotika in ne hrani živali. Poleg preprečevanja morebitnega prenosa virusa bomo lažje poskrbeli tudi, da bodo živali pojedle vse, kar potrebujejo in ničesar preveč. 

 

Spoštljivo v Mini ZOO

Živali v Mini ZOO-ju so vajene ljudi, vendar pa jim je potrebno omogočiti umik, ko to same želijo. Živali se ne sili k božanju, se jih ne dviguje ali za njimi teče. Počepnite in bodite potrpežljivi, da same pridejo k vam. Izposodite si krtače, ki se nahajajo v modrem vedru pri hlevu ter živali nežno skrtačite, če to pustijo. V Mini ZOO ne vstopajte s psi in otroškimi vozički. Ne hranite živali!


Morebitno zaprtje delov živalskega vrta

Pridržujemo si pravico, da kadarkoli, brez predhodnega obvestila, zapremo posamezne ograde ali katerikoli del živalskega vrta vključno z vsemi živalmi, ki so tam na ogled zaradi posledic naravnih katastrof, poškodb ograde ali opreme v njej, vzdrževanja, gradbenih del, varnosti obiskovalcev ali osebja … ZOO Ljubljana ob tem ne prevzame odgovornosti za nastale stroške obiskovalcev ali vračanjem vstopnine.

 

Zavarovanje

Vstopnice imejte pri sebi cel čas obiska živalskega vrta. Z njo ste zavarovani v ZOO kot obiskovalec/obiskovalka.


Obiskovalcev, ki se napisanih pravil ne držijo bomo pospremili iz živalskega vrta.

 

Raziščite zoo na interaktivnem zemljevidu!
Map zoo 2 Icon zoom 2
Oddih v restavraciji Safari
Photo restaurant
V restavraciji Safari se lahko okrepčate ob ogledu živalskega vrta. Imetniki letnih vstopnic imajo v lokalu 10% popust.
Bonton v ZOO
Photo bonton
V živalskem vrtu se vedemo spoštljivo do živali, ostalih obiskovalcev in zaposlenih.