Photo animal Photo animal
Photo mask
Odprti smo:
November: ZAPRTO do preklica
December: ZAPRTO do preklica
Varnost

ZOO Ljubljana je odprt do vključno 15. 11. med 9. in 17. uro. Za varen obisk in lažje načrtovanje ogleda vas prosimo, da preberete povzetek najpomembnejših informacij. (Zadnja posodobitev 13. 11. 2020)

 • Skladno s sklepom vlade RS morate obrazno masko oz. drugo ustrezno zaščito obraza uporabljati v vseh notranjih prostorih (npr. sanitarijah).
 • Prosimo, da masko uporabljate tudi na zunanjih površinah živalskega vrta, zlasti če ne morete zagotoviti ustrezne varnostne razdalje od drugih obiskovalcev.
 • Prosimo, da se skladno z vladnim odlokom ne združujete z obiskovalci, ki niso člani vaše družine oz. gospodinjstva ter med opazovanjem živali vedno vzdržujete ustrezno razdaljo od drugih obiskovalcev.
 • Vstopnice lahko kupite preko spleta in se tako izognete čakanju v vrsti (https://trgovina.zoo.si/kategorija/vstopnice/).
 • Do preklica je odpovedana izvedba vseh dodatnih izobraževalnih programov (Dogodivščine, Oskrbnik za en dan, Srečaj svojo NAJ žival, vodenja za skupine, koriščenje kuponov za hranjenje, praznovanje rojstnih dni ...). Nakup programov za darila je še vedno mogoč, rok koriščenja pa bomo ustrezno podaljšali. Prav tako bo podaljšan rok koriščenja programom, kupljenim v letošnjem ali lanskem letu.
 • Do preklica epidemioloških ukrepov ogled notranjih prostorov ni mogoč.
 • Zaradi ponovnih vladnih omejitev se hranjenja in treningi živali začasno ne bodo več izvajali po objavljenem urniku, da se ob ogradah ne bi zbiralo večje število ljudi.
 • Obiščete lahko otroški ZOO.
 • Otroška igrišča so odprta. Prosimo, da poskrbite za razkuževanje rok pred in po uporabi igral!
 • Obisk s psom je dovoljen.
 • Trgovinica Medvedji rob v živalskem vrtu je do nadaljnjega zaprta. Vabimo vas, da si artikle ogledate in naročite v naši novi spletni trgovini, ki je dostopna na povezavi https://trgovina.zoo.si/trgovi...! Če tam ne najdete želenega, nam povpraševanje lahko pošljete tudi na e-naslov trgovina@zoo.si.
 • Restavracija Safari je skladno z ukrepi vlade RS do nadaljnjega zaprta. Pijačo in prigrizke lahko kupite na avtomatih v živalskem vrtu.


 • Na obisk v ZOO prihajajte brez akutnih prehladnih bolezenskih znakov.
 • Bodite pozorni na higieno rok in kašlja.
 • Skrbite za razkuževanje rok (razkužilniki so nameščeni po vrtu).
 • Obisk vrta izkoristite za sprehod in opazovanje živali, ne posedajte v skupinah in se izogibajte združevanju z drugimi obiskovalci ob ogradah.
 • Ne pozabite na obvezno uporabo zaščitne maske.
 • Prosimo, da skrbno upoštevate vse pisne napotke in druga navodila osebja.
 • Zaposleni bodo poskrbeli za razkuževanje prostorov in površin, kjer prihaja do stika z obiskovalci.
 • Ponovno prosimo, da se brez izjem držite pravil, da se ne dotikate in ne hranite živali.


Primerna obutev in oblačila, vreme

Poti v živalskem vrtu so peščene, zato obujte primerno terensko obutev. V sončnih dneh ne pozabite na zaščito pred soncem. V primeru slabega vremena prinesite s seboj dežnike, dežne plašče in obujte ustrezno obutev.  

 

Spoštujte meje

Z ograjami, jarki, nizkimi ograjicami, živo mejo, itd. vzpostavljamo mejo med obiskovalci in živalmi ter tako skrbimo za vašo varnost in varnost živali. Še posebej pomembno je, da se čez ograje ne nagibate ter otrok ne posedate na ograjo ali skale, ki mejijo na ogrado živali.

 

Božanje živali čez ograjo

Božanje živali čez ograjo ni dovoljeno. Napisi ob ogradi, ki vas opozarjajo, da živali ne smete božati, imajo velik pomen. Ker so za okužbe, ki bi jih lahko dobili s strani obiskovalcev, najbolj dovzetni primati, prosimo, da se v teh dneh brez izjem držite pravil, da se ne dotika in ne hrani živali.

 

Psi na povodcu

V Živalski vrt Ljubljana psi lahko vstopajo (vstopnina po ceniku). V vrtu morajo biti stalno na povodcu, v nasprotnem primeru vas bomo primorani pospremiti iz vrta. Iztrebke za svojimi psi pobirajte in odvrzite v smeti. Vrečke prinesite s seboj. Vstop v Mini ZOO, kjer otroci lahko božajo živali, psom ni dovoljen. Psov ne vodite preblizu ograd, če vidite, da so vznemirjeni oni ali živali v ogradah.

 

Prevoz po vrtu

Po vrtu se hodi po označenih poteh. Dovoljenje za vožnjo v vrtu imajo vsa servisna vozila in dostavna vozila do 9. ure dopoldan. V vrtu se ne smete peljati s kolesi, motornimi kolesi, električnimi osebnimi prevoznimi sredstvi … Po vrtu se na električnih in motornih vozilih lahko prevažajo oskrbniki živali in ostalo ZOO osebje za potrebe nemotenega delovnega procesa.

 

Fotografiranje skozi ograjo

Živali lahko fotografirate, vendar se morate držati poti. Plezanje čez ograjo ali postavljanje objektiva skozi ograjo je strogo prepovedano. Tudi kakršnikoli pripomočki, ki bi pripomogli k boljši fotografiji in bi pri tem vznemirjali žival v njeni ogradi, niso dovoljeni.

 

Hranjenje živali s prinešeno hrano ni dovoljeno

Vse naše živali imajo posebno prehrano, ki jim jo po znanstvenih smernicah pripravlja veterinarka - nutricionistka. Za njihovo zdravje in dobro počutje je pomembna tako količina hrane, kot njena sestava. Zato je pomembno, da hranjenje v celoti prepustite osebju živalskega vrta in sami živali ne hranite.

Prosimo, da se v teh dneh brez izjem držite pravil, da se ne dotika in ne hrani živali. Poleg preprečevanja morebitnega prenosa virusa bomo lažje poskrbeli tudi, da bodo živali pojedle vse, kar potrebujejo in ničesar preveč. 

 

Spoštljivo v Mini ZOO

Živali v Mini ZOO-ju so vajene ljudi, vendar pa jim je potrebno omogočiti umik, ko to same želijo. Živali se ne sili k božanju, se jih ne dviguje ali za njimi teče. Počepnite in bodite potrpežljivi, da same pridejo k vam. Izposodite si krtače, ki se nahajajo v modrem vedru pri hlevu ter živali nežno skrtačite, če to pustijo. V Mini ZOO ne vstopajte s psi in otroškimi vozički. Ne hranite živali!


Morebitno zaprtje delov živalskega vrta

Pridržujemo si pravico, da kadarkoli, brez predhodnega obvestila, zapremo posamezne ograde ali katerikoli del živalskega vrta vključno z vsemi živalmi, ki so tam na ogled zaradi posledic naravnih katastrof, poškodb ograde ali opreme v njej, vzdrževanja, gradbenih del, varnosti obiskovalcev ali osebja … ZOO Ljubljana ob tem ne prevzame odgovornosti za nastale stroške obiskovalcev ali vračanjem vstopnine.

 

Zavarovanje

Vstopnice imejte pri sebi cel čas obiska živalskega vrta. Z njo ste zavarovani v ZOO kot obiskovalec/obiskovalka.


Obiskovalcev, ki se napisanih pravil ne držijo bomo pospremili iz živalskega vrta.

 

Raziščite zoo na interaktivnem zemljevidu!
Map zoo 2 Icon zoom 2
Oddih v restavraciji Safari
Photo restaurant
V restavraciji Safari se lahko okrepčate ob ogledu živalskega vrta. Imetniki letnih vstopnic imajo v lokalu 10% popust.
Bonton v ZOO
Photo bonton
V živalskem vrtu se vedemo spoštljivo do živali, ostalih obiskovalcev in zaposlenih.