Photo animal Photo animal
Photo mask
Odprti smo:
Avgust: od 9. do 19. ure
September: od 9. do 19. ure
Vaša vprašanja
Je ZOO odprt celo leto? Ali je odprt na praznike?

Živalski vrt Ljubljana je vsak dan, tudi ob nedeljah in vseh praznikih.

Kaj moram vedeti o obisku ZOO-ja v času posebnih ukrepov?

V času posebnih ukrepov za preprečevanje širjenja okužb z novim koronavirusom se je na obisku seveda treba držati vseh uradnih navodil, poleg teh pa še nekaterih posebnih, ki veljajo v našem vrtu. 


 • Skladno s sklepom vlade RS morate obrazno masko oz. drugo ustrezno zaščito obraza uporabljati v vseh notranjih prostorih kot so sanitarije, trgovina, vivarij ter ob domovanju šimpanzov. Priporočljive so tudi drugod, zlasti če težko zagotovite ustrezno distanco od drugih obiskovalcev.
 • Vstopnice lahko kupite preko spleta in se tako izognete čakanju v vrsti (https://trgovina.zoo.si/kategorija/vstopnice/).
 • Zaradi ponovnih vladnih omejitev se hranjenja in treningi živali začasno ne bodo več izvajali po objavljenem urniku, da se ob ogradah ne bi zbiralo večje število ljudi.
 • Skrbite za razkuževanje rok (razkužilniki so nameščeni po vrtu).
 • Ponovno je mogoč ogled vivarija, prosimo pa, da upoštevate vsa varnostna navodila in se držite omejitev števila oseb, ki se lahko sočasno nahajajo v vivariju.
 • Obiščete lahko tudi otroški ZOO.
 • Otroška igrišča so odprta. Prosimo, da poskrbite za razkuževanje rok pred in po uporabi igral!
 • Nekatere dodatne programe, kot so Oskrbnik za en danSrečaj svojo NAJ žival in rojstnodnevna dogodivščina, že izvajamo. Priporočamo čim prejšnjo rezervacijo termina.
 • Obisk s psom je dovoljen.
 • Enosmerna pot ogleda ni več obvezna, je pa priporočljiva.
 • Na obisk v ZOO prihajajte brez akutnih prehladnih bolezenskih znakov.
 • Vseskozi je treba vzdrževati medsebojno razdaljo najmanj enega metra in pol.
 • Obiskovalci morate biti pozorni na higieno rok in kašlja.
 • Obisk vrta izkoristite za sprehod in opazovanje živali, ne posedajte v skupinah in se izogibajte združevanju z drugimi obiskovalci ob ogradah.
 • Trgovinica Medvedji rob je ponovno odprta vsak dan od 10. do 19. ure, tudi ob nedeljah in praznikih. Artikle lahko naročite tudi v naši spletni trgovini https://trgovina.zoo.si/trgovi.... V trgovini je skladno s sklepom vlade RS obvezna uporaba maske. Zaradi narave artiklov in majhnega prostora prosimo, da jo nadenete tudi otrokom.
 • Restavracija Safari obratuje.
 • Prosimo, da skrbno upoštevate vse pisne napotke in druga navodila osebja.
 • Zaposleni bodo poskrbeli za razkuževanje prostorov in površin, kjer prihaja do stika z obiskovalci, omogočili pa smo tudi vstop in izhod iz živalskega vrta brez dotikanja vrat.
 • Ponovno prosimo, da se brez izjem držite pravil, da se ne dotikate in ne hranite živali.Obiščete nas lahko vsak dan med 9. in 19. uro!
Za večkratni obisk priporočamo nakup letne vstopnice - zdaj je mogoče tudi naročilo prek spleta.

Lepo vabljeni!

Ali lahko v ZOO pridem s psom?

Lepo vzgojeni psi so v našem živalskem vrtu dobrodošli, zanje pa je treba kupiti vstopnico. Na povodcu jih morate imeti ves čas obiska ter se držati bontona in varnostnih pravil. V Mini ZOO, v ogrado Avstralije in na otroška igrišča ne smejo vstopati.

Več...
Ali je dnevna vstopnica veljavna, če zapustim ZOO in se vrnem kasneje istega dne?

Ne, dnevna vstopnica je veljavna za en vstop. Živalski vrt lahko za kratek čas zapustite in se vanj vrnete, če ste npr. kaj pozabili v avtomobilu (na to prej opozorite pri blagajni).

Ali zaradi nenadnega poslabšanja vremena lahko vstopnico, s katero smo že vstopili, koristimo na drug dan?

Ne, v primeru poslabšanja vremena vstopnice ne morete "prenesti" na drug dan. Prav tako zanjo ne vračamo kupnine.

Več...
Kje kupite ekostične živali in koliko stanejo?

Živalski vrtovi živali ne kupujemo, temveč si jih izmenjujemo med seboj. Stroške ob pridobitvi novih živali predstavlja transport in urejanje novega prostora za žival.

Več...
Ali v ZOO Ljubljana sprejmete prostovoljce?

Ne. Pomagajo nam študentje in dijaki ustreznih smeri, ki pri nas opravljajo prakso, saj za pomoč pri živalih veljajo zelo visoki varnostni standardi, ki zahtevajo dolgotrajnejše uvajanje.

Več...
Ali v živalskem vrtu sprejemate poškodovane prostoživeče živali?

V živalskem vrtu od leta 2003 nimamo več Azila za prostoživeče živali. Če naletite na poškodovano ali bolno žival, pokličite Azil za prostoživeče živali na Koroškem na Muti na telefon 02 876 12 85, 041 518 939.

Več...
Ali se ZOO predstavi tudi na šoli?

Živalski vrt Ljubljana ima nekaj manjših živali, s katerimi rokujemo, vendar z njimi ne hodimo na predstavitve. Šole povabimo k nam v živalski vrt, kjer si lahko pogledajo več predstavnikov živalskega kraljestva in o njem dobijo celovitejšo podobo.

Več...
Ali si ZOO Ljubljana lahko ogledajo obiskovalci v invalidskem vozičku?

Spodnji del vrta je bolj ali manj raven in dostopen obiskovalcem v invalidskih vozičkih. Le zgornji del vrta, kjer so domorodne živali, za invalidske vozičke ni primeren. Pri vhodu in ob restavraciji imamo tudi WC namenjen obiskovalcem s posebnimi potrebami.
 

Več...
Ali je parkirišče brezplačno?

Da, obiskovalcem ZOO-ja so na voljo tri brezplačna parkirišča.
 

Več...
Ali lahko obiskovalci sami božajo živali?

Obiskovalci lahko božajo živali le v otroškem ZOO-ju, razen v njihovih prostorih za počitek. Drugih živali ni dovoljeno božati, lahko pa se pozanimate o programih živalskega vrta, s katerimi vam omočimo tudi nadzorovan stik z nekaterimi od njih.

Več...
Ali obiskovalci lahko sami hranijo živali?

Ne, to je strogo prepovedano. Živali imajo posebne jedilnike z natančno določenimi količinami, kakovostjo in vrsto hrane. Prevelika količina ene vrste hrane ali neprimerna živila so za žival lahko usodna. Da si zagotovimo pregled nad prehrano živali, obiskovalcem nudimo nakup kuponov za hranjenje.
Prosimo, da se v teh dneh brez izjem držite pravil, da se ne dotika in ne hrani živali. Poleg preprečevanja morebitnega prenosa virusa bomo lažje poskrbeli tudi, da bodo živali pojedle vse, kar potrebujejo in ničesar preveč. 

Več...
Ali v ZOO Ljubljana lahko kupim/napolnim Urbano (vozovnico LPP)?

Trenutno ne. V neposredni bližini živalskega vrta tudi ni urbanomata, zato pred obiskom preverite stanje dobroimetja ali pa izkoristite opcijo plačila avtobusne vožnje z mobilnim telefonom.
 

Več...
Ali je mogoče kupiti družinsko vstopnico?

Ne, družinskih vstopnici ni v naši ponudbi.

Več...
Je ZOO dostopen z javnim prevozom?

Ja, mimo živalskega vrta je speljana linija LPP 18 oz. 18L.

Več...
Ali je v ZOO Ljubljana bankomat?

Ne. Poslujemo z gotovino in karticami na vhodu živalskega vrta, v trgovini Medvedji rob in v restavraciji Safari.

Več...
Ali lahko v ZOO prinesem svojo hrano?

Lahko, a poskrbite za čistočo, pospravite smeti za seboj in z njo ne hranite živali.

V vrtu se nahaja tudi restavracija Safari.

Več...
Raziščite zoo na interaktivnem zemljevidu!
Map zoo 2 Icon zoom 2
Oddih v restavraciji Safari
Photo restaurant
V restavraciji Safari se lahko okrepčate ob ogledu živalskega vrta. Imetniki letnih vstopnic imajo v lokalu 10% popust.
Bonton v ZOO
Photo bonton
V živalskem vrtu se vedemo spoštljivo do živali, ostalih obiskovalcev in zaposlenih.