Photo animal
Photo mask
Volčji trop ima mladiče

Pri kanadskih volkovih smo manj kot pol leta po prihodu samca Aragorna dočakali prvi (in drugi) naraščaj.

Samici Freya in Isa sta mladiče skotili vsaka v svojem brlogu, njihov oče pa se je izkazal za skrbnega vodjo tropa. 

Volčji trop ima mladiče

Novi partner tigrice Vite
Novi partner tigrice Vite

V Živalskem vrtu Ljubljana smo se te dni razveselili novega samca sibirskega tigra, ki je na posebni naravovarstveni misiji. Upamo, da se bosta s tigrico Vito dobro razumela in se uspešno parila.

Novi partner tigrice Vite

Dan Zemlje 2021

22. aprila 2021 že enainpetdesetič obeležujemo enega izmed najbolj prepoznavnih okoljskih dni, svetovni dan Zemlje. Na ta dan organizacije in posamezniki po vsem svetu opozarjajo na ranljivost in enkratnost našega planeta. Uspehov naravovarstvenih prizadevanj se veselimo tudi v Živalskem vrtu Ljubljana.

Dan Zemlje 2021

Predstavljamo vam Taia
Predstavljamo vam Taia

Mama Neža in oče Boris ponovno zibata. Petletna Leona je sredi januarja dobila bratca, ki smo ga poimenovali Tai. Novih družinskih članov se veselimo tudi pri grebenastih gekonih, črnih čopičarkah, kengurujih in surikatah.

Predstavljamo vam Taia

Materinski dan

Dragi starši, iskrene čestitke ob materinskem dnevu! Vas in vse ljubitelje živali prijazno vabimo na obisk in spoznavanje živalskih družin, saj je v njihovih modelih vzgoje marsikaj uporabnega tudi za nas.

Materinski dan

Poslovili smo se
Poslovili smo se

Rakava obolenja žal ne prizanašajo niti živalim. Bolezen je bila v Živalskem vrtu Ljubljana usodna za devetletnega sibirskega tigra Vita in desetletno kapibaro Stinkiyja. 

Poslovili smo se

Nova dogodivščina na ZOOmetru

Pust je na ZOOmeter Živalskega vrta Ljubljana prinesel novo dogodivščino! Če želite izvedeti več o maskah in vzorcih v živalskem svetu, obiščite zoometer.si - najbolje med sprehodom po živalskem vrtu, lahko pa tudi od doma.

Nova dogodivščina na ZOOmetru

Spoznajte Aragorna
Spoznajte Aragorna

Kanadski volk Aragorn je v ZOO Ljubljana prispel 13. 11. 2020 iz ZOO Münster (Nemčija). Skoten je bil 4. 5. 2015 in je tako 1 leto starejši od volkulj, ki sta že bivali pri nas. Po postopnem združevanju se dobro razumejo, dominantnejša izmed samic, Isa, pa zanj kaže veliko zanimanja. 

Spoznajte Aragorna

ZOOmeter

Kako dobro poznate živali? Pomerite (se) z ZOOmetrom! Spoznajte rekorderje in posebneže živalskega sveta s pomočjo posebne zabavne aplikacije, ki smo jo razvili s podporo našega dolgoletnega sponzorja, Vite, življenjske zavarovalnice.

ZOOmeter

Letna vstopnica 2021
Letna vstopnica 2021

Za veselo, optimizma polno novo leto podarite sebi in svojim bližnjim letno vstopnico ZOO Ljubljana 2021! Naročite jo lahko kar preko spleta, imetniki letne vstopnice 2020 pa jo lahko na spletu preprosto podaljšate.

V varnem zavetju gozdička pod Rožnikom boste na zanimivih sprehodih med živalmi za ceno petih enkratnih obiskov lahko uživali do konca leta 2021. Letno vstopnico bo mogoče koristiti takoj, ko bo ZOO ponovno odprt. Držimo pesti, da se kmalu vidimo!

Letna vstopnica 2021