Photo animal
Photo mask
Nova dogodivščina na ZOOmetru

Pust je na ZOOmeter Živalskega vrta Ljubljana prinesel novo dogodivščino! Če želite izvedeti več o maskah in vzorcih v živalskem svetu, obiščite zoometer.si - najbolje med sprehodom po živalskem vrtu, lahko pa tudi od doma.

Nova dogodivščina na ZOOmetru

Spoznajte Aragorna
Spoznajte Aragorna

Kanadski volk Aragorn je v ZOO Ljubljana prispel 13. 11. 2020 iz ZOO Münster (Nemčija). Skoten je bil 4. 5. 2015 in je tako 1 leto starejši od volkulj, ki sta že bivali pri nas. Po postopnem združevanju se dobro razumejo, dominantnejša izmed samic, Isa, pa zanj kaže veliko zanimanja. 

Spoznajte Aragorna

ZOOmeter

Kako dobro poznate živali? Pomerite (se) z ZOOmetrom! Spoznajte rekorderje in posebneže živalskega sveta s pomočjo posebne zabavne aplikacije, ki smo jo razvili s podporo našega dolgoletnega sponzorja, Vite, življenjske zavarovalnice.

ZOOmeter

Letna vstopnica 2021
Letna vstopnica 2021

Za veselo, optimizma polno novo leto podarite sebi in svojim bližnjim letno vstopnico ZOO Ljubljana 2021! Naročite jo lahko kar preko spleta, imetniki letne vstopnice 2020 pa jo lahko na spletu preprosto podaljšate.

V varnem zavetju gozdička pod Rožnikom boste na zanimivih sprehodih med živalmi za ceno petih enkratnih obiskov lahko uživali do konca leta 2021. Letno vstopnico bo mogoče koristiti takoj, ko bo ZOO ponovno odprt. Držimo pesti, da se kmalu vidimo!

Letna vstopnica 2021

Spletno spoznavanje živali z ZOO Ljubljana

ZOO Ljubljana je trenutno žal zaprt, a kljub temu vam bomo skušali nekatere živali približati kar preko spleta. Za vas imamo že prvi izziv. Oglejte si video na dnu te strani ali na YouTube povezavi.

Spletno spoznavanje živali z ZOO Ljubljana

Mednarodni dan ZOO pedagogov
Mednarodni dan ZOO pedagogov

Pedagogi živalskih vrtov in akvarijev drugi četrtek v novembru (letos 12. november) praznujemo svoj mednarodni dan. Praznujemo tudi v Živalskem vrtu Ljubljana. V tridesetih letih smo se osebno srečali z več kot milijonom obiskovalcev (1.060.300), zato je to tudi njihov praznik. Zanje smo v tem času razvili izredno pester nabor uveljavljenih izobraževalnih programov, ki jim dodajamo še novega. Ker lahko v času epidemije pedagoške programe izvajamo le na daljavo, smo skupaj z zavarovalnico Vita – pokroviteljem, ki nas podpira že 12 let, razvili poučno in zabavno aplikacijo ZOOmeter, ki bo za igrivo spoznavanje živali in merjenje živalskega sveta na voljo v prazničnem decembru

Mednarodni dan ZOO pedagogov

Obiščite ZOO od doma

Če nas ne morete obiskati in pogrešate naše živali, lahko nekatere izmed njih spremljate kar od doma!

Obiščite ZOO od doma

Bučni vikend 2020
Bučni vikend 2020

Imate doma kakšno veliko, vsaj 4 kilograme težko bučo? Celo ali izrezljano prinesite v ZOO Ljubljana ta vikend, 17. ali 18. oktobra, saj lahko z njo poravnate vstopnino za otroka! Če prinesete velikanko, težjo od 8 kilogramov, pa si lahko v zameno zanjo ZOO ogledata dva otroka. S čarovniškimi bučami bomo okrasili vrt in živalim popestrili bivališča.

Bučni vikend 2020

Dan živali - dan oskrbnikov

4. oktober je posvečen živalim in ljudem, ki s svojim delom pomembno prispevajo k njihovi dobrobiti ter ohranitvi številnih živalskih vrst. Na ta dan na pobudo združenj oskrbnikov International Congress of Zookeepers poleg svetovnega dneva živali namreč obeležujemo tudi mednarodni dan oskrbnikov živali (International Zookeper day).


Ob tej priložnosti smo v sodelovanju z Mestno knjižnico Ljubljana in projektom Multi-kul-praktik, ki se tokrat osredotoča na Brazilijo, pripravili posebno živalsko pustolovščino.  

4. oktobra bomo med 14. in 16. uro na posebnih delavnicah spoznavali živali Južne Amerike – izvedeli boste, kdo so južnoameriške kamele, gvanaki in mare, kateri je največji glodalec na svetu in kdo je v resnici gospod Ficko. 

V afriški hiški ob levji ogradi boste lahko med 11. in 12. ter 15. in 17. uro prisluhnili tudi branju pravljic, v katerih v glavnih vlogah nastopajo živali. 


Delavnic v ZOO Ljubljana se lahko udeležite brez rezervacij in doplačil. Prosimo, da do vodnikov pristopate posamično, nosite zaščitno masko in upoštevate njihova navodila.

V izogib čakanju v vrsti pred blagajno si vstopnice za živalski vrt zdaj lahko zagotovite tudi preko spleta. Svojemu nakupu lahko preprosto dodate tudi 1 € za podporo naravovarstvenim projektom, ali pa v ta namen kak kovanec spustite v zbiralnik pred ZOO Ljubljana.

Dan živali - dan oskrbnikov

Mednarodni dan mačjih pand 2020
Mednarodni dan mačjih pand 2020

Pridružite se nam na praznovanju mednarodnega dneva mačjih pand! 19. in 20. septembra boste med 10. in 13. ter 14. in 17. uro na posebnih delavnicah o teh ljubkih ogroženih živalih lahko izvedeli marsikaj zanimivega. 

Mednarodni dan mačjih pand 2020