Photo animal
Photo mask
Odprti smo:
Januar: Vsak dan od 9. do 16.30 ure, tudi na praznike
Februar: Vsak dan od 9. do 16.30 ure, tudi na praznike
Podari igračo

Ste vedeli, da živalim v živalskem vrtu dneve popestrimo z različnimi igračami in priboljški? To je izjemnega pomena za njihovo dobro počutje, saj se s popestritvijo okolja dvigne kakovost njihovega življenja, olajša delo oskrbnikov, lahko pa tudi poveča uspeh razmnoževanja, kar je še posebej pomembno za ogrožene vrste.

Številne igrače in igrala iz različnih materialov izdelamo sami, nekatere igrače pa je treba kupiti. Ker imajo živali močne zobe, kremplje in se z igračami intenzivno ukvarjajo, jih pogosto menjamo.

V ta pomemben steber oskrbe živali se lahko zdaj s svojim prispevkom vključite tudi vi! Donirana sredstva bomo namenili nakupu materialov, igrač in igral, s katerimi bomo živalim popestrili dneve. Podarite jim igračo tudi vi!

Podari igračo

Za vsakogar darilo
Za vsakogar darilo

Iščete ideje za praznično obdarovanje svojih najbližjih? Spodaj smo za vas zbrali 8 predlogov za darila, ki zvabijo iskren nasmeh na obraz, so ekološka, zabavna, družabna, poučna in se zagotovo ne bodo zaprašila na polici, temveč ustvarila lepe spomine.

Za nakup letnih vstopnic lahko koristite tudi BON21!

Za vsakogar darilo

Čarovniški dnevi 2021

Čarovnice so s svojimi pomočniki pripravile čarobno pot po živalskem vrtu. Med 22. in 31. oktobrom boste lahko na njej odkrivali nevidna sporočila in živalske sledi, prisluhnili skrivnostnemu oglašanju, pričarali lučko, ki stalno sveti ter se opremili z najljubšimi živalmi čarovnic. Za pridobljena nova spoznanja na čarovniških dogodivščinah vas bodo čarovnice obdarile s posebno diplomo in darilcem!

Čarovniški dnevi 2021

Oviran dostop 24. 10. 20201
Oviran dostop 24. 10. 20201

V nedeljo, 24. 10. 2021, bo zaradi zapor cest ob izvedbi 25. ljubljanskega maratona otežen dostop do živalskega vrta med 8. in 16. uro.

Priporočamo, da svojo pot skrbno načrtujete ter se do nas sprehodite od najbližjega s prevozom dostopnega mesta. 

Oviran dostop 24. 10. 20201

Jesenske počitnice 2021

Poskrbite za nepozabne jesenske počitnice in pripeljite otroka v dnevno varstvo v ZOO Ljubljana!

V spremstvu vodnikov bodo od blizu spoznavali živali, nekatere tudi pobožali in nahranili, veliko ustvarjali in se družili. Vsak dan bo posvečen drugi temi, tako da ne bo nikoli dolgčas!

Jesenske počitnice 2021

Bon ali bučo
Bon ali bučo

Bliža se bučni vikend! Če imate doma kakšno veliko, vsaj 4 kilograme težko bučo, lahko 16. in 17. oktobra z njo poravnate dnevno vstopnino za otroka. V zameno za velikanke, težje od 8 kg, pa si lahko ZOO ogledata dva otroka. Drugi družinski člani in tisti brez buč lahko za vstopnino koristite BON21.

Z zbranimi čarovniškimi bučami bomo okrasili vrt in živalim popestrili bivališča.

Lepo vabljeni!

Bon ali bučo

Divja Slovenija

Imetniki aktualnih dnevnih in letnih vstopnic ZOO Ljubljana si lahko film Divja Slovenija v Kinodvoru ogledate po ceni, ki velja za člane Kluba Kinobalon (3 €).

Divja Slovenija

Prometni ZOO zavarovalnice Vita
Prometni ZOO zavarovalnice Vita

Ob zaključku počitnic, 28. avgusta, vas vabimo na že tradicionalno zabavo v živalskem vrtu! Tokrat z zavarovalnico Vita za vas pripravljamo posebno prometno-živalsko pustolovščino.

Brez doplačil se boste lahko udeležili številnih poučnih in ustvarjalnih delavnic, s pomočjo živali spoznavali prometna pravila in varnost v prometu, se igrali in sladkali! Ugotavljali bomo na primer, kaj z rumeno barvo sporočata semafor in močerad, kaj imata skupnega zebra in prehod za pešce, kaj se o zaščiti kolen lahko naučimo od kamel in odkrivali še mnoge druge zanimivosti Prometnega ZOO-ja. Preverite celoten program na spodnji povezavi ali pod sliko in se nam pridružite na zadnjo počitniško soboto!

Prometni ZOO zavarovalnice Vita

Svetovni dan slonov 2021

12. avgusta obeležujemo svetovni dan slonov. Za ohranitev in zaščito slonov si prizadevajo številne organizacije po vsem svetu. Tudi v ZOO Ljubljana smo pripravili program ozaveščanja o problematiki teh kopenskih velikanov v naravnem okolju, ki je namenjen vsem obiskovalcem. Delavnicam se lahko brez doplačil in rezervacij pridružite 12., 14. in 15. avgusta.

Svetovni dan slonov 2021

Svetovni dan levov 2021
Svetovni dan levov 2021

Vse, ki znate zarjoveti in vse, ki bi se tega radi naučili, vabimo na praznovanje svetovnega dneva levov, ki ga bomo v ZOO Ljubljana obeležili 7. in 8. avgusta 2021 med 10. in 13. ter med 15. in 18. uro ter 10. avgusta med 16. in 18. uro.

Svetovni dan levov 2021