Photo animal
Photo mask
Mednarodni dan mačjih pand 2020

Pridružite se nam na praznovanju mednarodnega dneva mačjih pand! 19. in 20. septembra boste med 10. in 13. ter 14. in 17. uro na posebnih delavnicah o teh ljubkih ogroženih živalih lahko izvedeli marsikaj zanimivega. 

Mednarodni dan mačjih pand 2020

Zabava rekorderjev zavarovalnice Vite v ZOO Ljubljana
Zabava rekorderjev zavarovalnice Vite v ZOO Ljubljana

Vabimo vas na že 12. zabavo zavarovalnice Vita v Živalskem vrtu Ljubljana. Ker v slabem vremenu tudi živalski rekorderji težje dosegajo vrhunske rezultate, bo Zabava rekorderjev zavarovalnice Vita v ZOO Ljubljana potekala le 29. avgusta. Pridružite se nam med 10. in 18. uro, spoznajte njihove posebnosti, se z njimi primerjajte in svoje rezultate zapišite v športni karton. Zanimivo in poučno bo!

Zabava rekorderjev zavarovalnice Vite v ZOO Ljubljana

Ideja za družinski izlet

V živalskem vrtu je vedno kaj novega. Pa tudi v Ljubljani je vedno kaj novega! Kaj če bi raziskali njeno urbano in divjo plat v enem super izletu? Turizem Ljubljana je zasnovali dogodivščin poln družinski oddih, ki vključuje tudi obisk ZOO Ljubljana!

Ideja za družinski izlet

Svetovni dan slonov 2020
Svetovni dan slonov 2020

Živalski vrt Ljubljana vas vabi na praznovanje svetovnega dneva slonov, ki bo potekalo v soboto, 15. ter v nedeljo, 16. avgusta 2020. Za svetovni dan slonov je sicer razglašen 12. avgust, ki ga obeležujemo od leta 2012 po zaslugi Fundacije za ponovno naselitev slonov Tajske (Elephant Reintroduction Foundation of Thailand). Več kot 100 organizacij, v katere so vključeni številni posamezniki po vsem svetu, si prizadeva za ohranitev in zaščito slonov. Tudi v ZOO Ljubljana smo za vse obiskovalce pripravili program ozaveščanja o problematiki teh kopenskih velikanov v naravnem okolju. 

Svetovni dan slonov 2020

Svetovni dan levov 2020

Vabimo vas na praznovanje svetovnega dneva levov, ki ga bomo v ZOO Ljubljana obeležili v soboto, 8. ter v nedeljo, 9. avgusta 2020. Spoznavali bomo navade in družinsko življenje azijskih levov ter si na modelu ogledali njihove zobe, potipali jezik ter našo dlan primerjali z njihovo šapo.

Svetovni dan levov 2020

Dan ozaveščanja o sovah
Dan ozaveščanja o sovah

Vabimo vas na praznovanje mednarodnega dneva ozaveščanja o sovah, ki bo potekalo v soboto, 1. ter v nedeljo, 2. avgusta 2020. 

Pripravili smo program spoznavanja in opazovanja teh karizmatičnih ptic, z namenom dvigniti zavest o sovah, o katerih kroži veliko predsodkov in napačnih predstav. V ZOO Ljubljana lahko obiščete in spoznate največjo sovo Slovenije veliko uharico, snežno sovo, ki je znana iz zgodb o Harry Potterju, bradato sovo s poudarjenim obraznim delom in pegasto sovo, ki pogosto gnezdi na podstrehah ali v zvonikih.

Dan ozaveščanja o sovah

Mednarodni dan tigrov 2020

Vabimo vas na praznovanje mednarodnega dneva tigrov, ki bo potekalo v soboto, 25. ter v nedeljo, 26. julija 2020!

Pripravili smo zabavno-izobraževalni program spoznavanja in opazovanja teh ogroženih velikih mačk. Za karizmatična predstavnika največje podvrste, sibirska tigra, namreč skrbimo tudi v ZOO Ljubljana.

Mednarodni dan tigrov 2020

Svetovni dan kač 2020
Svetovni dan kač 2020

V Živalskem vrtu Ljubljana bomo letos drugič obeležili Svetovni dan kač, ki je 16. julija. Kačje dogodivščine bodo potekale v soboto, 18. ter v nedeljo 19. julija 2020 od 10. do 13. ter od 15. do 18. ure.

Svetovni dan kač 2020

Pričakujejo vas novi mladiči

V drugi polovici aprila in v začetku maja so se skotili novi mladiči, ki so že na ogled obiskovalcem. Mama je prvič postala dvogrba kamela Gobi, podmladek pa imajo tudi zebuji ter navadni in severni jeleni. Pod posebnimi pravili je ponovno odprt otroški živalski vrt, kjer imajo mladiče pritlikave ovce in pujsi. Na ogled so tudi živali v vivariju, kjer med drugim lahko opazujete starše nedavno izleglih grebenastih gekonov. Ker pa so njihovi mladiči zelo majhni, se nahajajo v majhnih terarijih v posebnem prostoru, ki ga v šali imenujemo ''porodnišnica''. Od 1. junija dalje bodo odprta tudi otroška igrišča.

Pričakujejo vas novi mladiči

Kako se učijo živali
Kako se učijo živali

V zadnjih tednih, ko so bile zaprte vse šole in vrtci in so se otroci pridno šolali doma, so s šolanjem nadaljevale tudi živali v Živalskem vrtu Ljubljana in v Zavetišču Ljubljana. Tokrat vam v nadaljevanju pod sliko razkrivamo, kako izgleda ''šola'' pri živalih, ki ji običajno rečemo ''trening''.

Kako se učijo živali