Photo animal
Photo mask
ZOOmeter
08.12.2020

Kako dobro poznate živali? Pomerite (se) z ZOOmetrom! Spoznajte rekorderje in posebneže živalskega sveta s pomočjo posebne zabavne aplikacije, ki smo jo razvili s podporo našega dolgoletnega sponzorja, Vite, življenjske zavarovalnice.

ZOOmeter

Čeprav so igra, učenje in raziskovanje v zadnjem času nekoliko okrnjeni, to ne pomeni, da vedoželjni obiskovalci živalskega vrta ne morete priti do znanja na zabaven in interaktiven način. Aplikacija ZOOmeter bo male in velike radovedneže spodbujala, da z digitalno vodeno misijo pridete do novega znanja o živalskih vrstah - in to točno tistih, ki jih je mogoče obiskati v ZOO Ljubljana.


Kako deluje aplikacija?

Enostavno. Na http://www.zoometer.si/ izberite eno izmed misij. Preko odgovorov na vprašanja boste usvojili mnogo zanimivih in koristnih informacij o določeni živalski vrsti. Točen odgovor vodi do nagrade, ki jih registrirani uporabniki lahko zbirajo v svojem profilu. 


 
Poklon živalskemu svetu

Vsaka živalska vrsta ima svoje mestu v živopisnem ekosistemu, zato smo želeli vsako žival predstaviti kot rekorderja svoje vrste. Katera žival je največja, katera najhitrejša, katera ima najboljši vid?
Poleg tega bodo na voljo tudi posebne tematske misije, ki vam bodo razkrivale mite in predsodke do živali ter številne druge zanimivosti. Ali veste, kako živali preživijo zimo in kje v ZOO Ljubljana najdete "Božičkove živali"? Preverite v ZOOmetru!  

Aplikacija je sestavljena na vsebinsko bogati izkušnji, saj poleg klasičnega kviza ponuja tudi misijo in interaktivno raziskovanje preko zemljevida. To pomeni, da ob pravilno izpolnjenih odgovorih aplikacija na zemljevidu pokaže, kje v živalskem vrtu se določena žival nahaja.
 

Kultivacija pozitivnega odnosa do narave ter pametna uporaba podatkov

Predstaviti živali kot superjunake, ki v ekosistemu igrajo pomembno vlogo, je prav tako eno ključnih vodil aplikacije, ki je temu primerno vsebinsko in strokovno dobro podprta. Obiskovalci se boste tako podali na misijo, v kateri boste dodobra spoznali zanimivosti živalskega sveta, hkrati pa odkrivali tudi kompleksen človekov odnos z naravo. Misija je sestavljiva, kar pomeni, da lahko idejo, cilje, nabor živali ter vprašanja in odgovore, ki jih ustvarjamo strokovnjaki iz živalskega vrta, tudi dopolnjujemo. Tako bomo v prihodnje glede na podatke, ki jih bo zbirala aplikacija, ustvarjali vsebinsko in strateško vse bolj izpiljeno igro. 


Razvoj aplikacije je podprla Vita, življenjska zavarovalnica. Vsebine smo pripravili strokovnjaki Živalskega vrta Ljubljana, za kreativno zasnovo, design, ilustracije ter programiranje pa je poskrbela Digitalna agencija (D'Agency). Dostop do aplikacije je možen na naslednji povezavi: http://www.zoometer.si/