Photo animal
Photo mask
Mednarodni dan mačjih pand 2020
07.09.2020

Pridružite se nam na praznovanju mednarodnega dneva mačjih pand! 19. in 20. septembra boste med 10. in 13. ter 14. in 17. uro na posebnih delavnicah o teh ljubkih ogroženih živalih lahko izvedeli marsikaj zanimivega. 

Mednarodni dan mačjih pand 2020


V naravi je populacija teh ljubkih živali v zadnjih 20 letih upadla za kar 50 %, v prvi vrsti zaradi izgube in degradacije naravnega okolja. Trenutno poteka več projektov ohranjanja mačjih pand, pri čemer sodelujemo tudi živalski vrtovi po vsem svetu. Več informacij o teh projektih najdete na spletni strani organizacije Red Panda Network

Na tej povezavi pa si lahko prenesete še nekaj zanimivih učnih listov ter dan mačjih pand obeležite tudi tako, da jih izpolnite in se tako naučite nekaj novega o teh rastlinojedih zvereh.


Delavnic v ZOO Ljubljana se lahko udeležite brez rezervacij in doplačil. Prosimo, da do vodnikov pristopate posamično in upoštevate njihova navodila.

V izogib čakanju v vrsti pred blagajno si vstopnice za živalski vrt zdaj lahko zagotovite tudi preko spleta. Svojemu nakupu lahko preprosto dodate tudi 1 € za podporo naravovarstvenim projektom, ali pa v ta namen kak kovanec spustite v zbiralnik pred ZOO Ljubljana.