Photo animal
Photo mask
Odprti smo:
Februar Do 15. feb. od 9. do 16:30. ure
Marec Od 15. feb. od 9. do 17:30. ure
Tematska vodenja

Gregorjevo


 
Po ljudskem izročilu je bil 12. marec prvi pomladni dan. Takrat je godoval sveti Gregor, znan tudi kot prinašalec luči. Njegova luč predstavlja daljšanje dneva in krajšanje noči. Ptički naj bi na ta dan še posebno glasno žvrgoleli, zato je bil takrat v Sloveniji dan zaljubljencev.
Zaradi daljšega dneva in višjih temperatur se ptiči pripravljajo na gnezdenje in si dvorijo. Zato na gregorjevo v ZOO Ljubljana pripravljamo dogodivščine na temo zanimivosti iz življenja ptic.
Delavnice bo vodil Ivan Esenko, velik poznavalec ptic in avtor številnih knjig o pticah, čebelah ter vseh živalih na vrtu in v naši okolici. 
 

Termin: 12. in 13. marec od 10. do 13. ure ter od 14. do 16. ure

Kraj: Pri hotelu za divjinske živali in pri sovah.

Cena: Vstopnina po veljavnem ceniku.I. Dogodivščine z živalmi:


- Zanimivosti iz življenja ptic
- Opazovanje ptic na ptičji krmilnici
- Izdelava ptičjih gnezdilnic
- Izdelava priboljškov za ptice
- Prepoznavanje ptic po njihovem oglašanju
 

II. Zabavni kviz ''Zanimivosti iz življenja ptic''


Zgornji del vrta smo opremili s tablicami v obliki ptic, z zanimivimi informacijami iz njihovega dvorjenja. Izvedeli boste kako se pav razkazuje pred samicami, kako si vrani razdelita delo med gnezdenjem, da sinica lahko gnezdi celo v poštnem nabiralniku, kako detel izbranki razkazuje primerne prostore za gnezdo ter ali je res, da imajo srake rade svetleče predmete.

 
Ob tem vas vabimo na reševanje zabavnega kviza o dvorjenju ptic, ki ga prejmete na delavnicah ali na naši blagajni.Materinski dan v ZOO Ljubljana - Najzabavnejše iz družinskega življenja živali Ste že slišali za živalski otroški vrtec, levjesrčne mame in taksi starše? Vas zanima, kako se nojevka znebi konkurence, kateri novorojenček mora preplezati »Triglav« ali pa kako novorojeni mladiči prepoznajo svojo mamo? Lepo vabljeni na posebno doživetje ter spoznavanje najzabavnejših družinskih običajev v živalskem svetu, ki smo ga ob materinskem dnevu pripravili za družine!

Termin: 26. in 27. marec 2022

Cena: Vstopnina po veljavnem ceniku. 

 
Živalski vrt ponoči - nočno vodenje po ZOO Ljubljana

 

Odkrijte skrivnostno nočno življenje živali na ekskluzivnem vodenem ogledu živalskega vrta, ko sonce zaide! Pogledali bomo, katere živali spijo in kaj počnejo tiste, ki bedijo. Tipali, vohali in prisluhnili bomo našim živalim. Nočno dejavne male udomačene živali tudi pobožamo in pestujemo.

 

Potrebna je primerna obleka in obutev ter baterijska svetilka za nočno hojo po živalskem vrtu. Ker živali moti svetloba, jih s posebno svetilko osvetljuje le vodnik.

 

Termini: poletje 2022                  

Za zaključene skupine je mogoča organizacija termina vodenja skozi vse leto.


Čas trajanja:  120 minut, primerno za vse obiskovalce.


Cena: 3,00 € + vstopnina po veljavnem ceniku.


Število udeležencev na nočnem vodenju je omejeno, termini pa hitro zapolnjeni, zato so rezervacije obvezne! Rezervacija je potrjena s plačilom. Vstopnice si lahko zagotovite v predprodaji na naši blagajni vsak dan med 9.00 in 19.00 uro, do 4. 9. 2019 (za termin 6. 9.) oz.18. 9. (za termin 20. 9.) pa tudi s plačilom predračuna, za katerega zaprosite s sporočilom na e-naslov blagajna@zoo.si .


Za rezervacijo termina po e-pošti blagajna@zoo.si potrebujemo:

O NAROČNIKU / PLAČNIKU:

- priimek in ime,

- naslov,

- kontaktni telefon,

- število in vrste vstopnic (odrasle, otroške ...),

- želeni termin


Imetniki letnih vstopnic plačajo le ceno programa. Ob rezervaciji je potrebno navesti imena in priimke imetnikov letnih vstopnic za ZOO Ljubljana 2019.

 

Vodenje je izvedeno tudi v primeru nekoliko slabšega vremena. Nekoriščenih vstopnic za določen termin programa ni mogoče koristiti v drugih terminih nočnega vodenja, lahko pa se koristi vstopnica za običajen dnevni ogled živalskega vrta. V primeru odpovedi nočnega vodenja s strani ZOO Ljubljana, se lahko v roku 14 dni odločite za koriščenje vstopnice v drugem poljubnem razpisanem terminu nočnega vodenja v letu 2019 ali za povračilo kupnine. Imetniki vstopnic za program boste o odpovedi obveščeni na kontakt, ki ste nam ga dali ob rezervaciji ter prejeli vse s tem povezane informacije. 


Ste vedeli, da v družbi živali lahko tudi prespite? Preverite termine Taborjenj v ZOO Ljubljana!

 

Pravno obvestilo o ravnanju z osebnimi podatki.

 

Vabljeni!

 


Valentinovo v ZOO Ljubljana ali Najzabavnejše iz ljubezenskega življenja živaliPoznate srečneža, ki se mogoče izmuzne, ko izbranki preda darilo in ljubimca, ki tesno objema ter druge najzabavnejše ljubezenske običaje v živalskem svetu? Če vas npr. zanima kdo plača visoko ceno za ljubezen, katera mama je levjesrčna, pa ni levinja ter kateri niso najbolj nežni pri dvorjenju, potem vas vabimo, da se nam pridružite na posebnem valentinovem doživetju za vse zaljubljene.

Termini: februar 2023Tematska vodenja