Photo animal Photo animal Photo animal
Photo mask
Dogodivščine z živalmi

Na Dogodivščinah z živalmi boste o živalih izvedeli veliko zanimivosti. Za vas smo pripravili preko 100 različnih delavnic, ki jih z različno tematiko izvajamo tekom leta.

 

Kaj se na delavnicah dogaja?

Na delavnicah  lahko ustvarjate, spoznavate živali, vprašate biologa katerokoli vprašanje o naravi, pobožate kožo medveda, v rokah pestujete lobanjo leva, tigra, leoparda in popestrite dan v živalskem vrtu.

 

Kje se delavnice izvajajo?

Delavnice se izvajajo znotraj živalskega vrta. Običajno jih pripravimo zraven ograde živali, o kateri teče beseda. V času hladnega ali deževnega vremena delavnice potekajo v ZOO učilnici ali v vivariju. Delavnice se označene z A tablo "Dogodivščine z živalmi", na katerih je napisan tudi naslov delavnice v izvajanju.

 

Kje si lahko ogledate dnevno dogajanje v ZOO?

Na koledarju dogodkov  ali v naši zloženki si oglejte, aktualno dogajanje v času vašega obiska.

 
Delavnice v APRILU in MAJUSobota, 27. april, nedelja, 28. april, sreda, 1. maj in četrtek, 2. maj 2019
od 10.00 do 13.00 ter od 14.00 do 17.00 ure

Bobri in drugi glodalci ter ustvarjalne delavnice.
Spoznali bomo rekorderje v živalskem svetu v gradnji bivališč, ki jezove in bobrišča gradijo iz debel, vej in blata. V eni noči lahko podrejo drevo debeline do 40 cm. Obiskali bomo te glodalce, ki so prilagojeni na življenje v vodi in imajo za razliko od ostalih glodalcev malo mladičev, ki pa večinoma preživijo. Spoznavali bomo tudi kapibare, ježevce in glodalce, ki so primerni za hišne ljubljence. Izdelali bomo domišljijskega bobra in ježevca.
 Ponedeljek, 29. 4. 2019                                 od 10. do 13. ure ter od 14.00 do 17.00 ure
Kanadski bober.
Spoznali bomo rekorderje v živalskem svetu v gradnji bivališč, ki jezove in bobrišča gradijo iz debel, vej in blata. V eni noči lahko podrejo drevo debeline do 40 cm. Obiskali bomo te glodalce, ki so prilagojeni na življenje v vodi in imajo za razliko od ostalih glodalcev malo mladičev, ki pa večinoma preživijo.

 

Torek, 30. 4. 2019                                          od 10. do 13. ure ter od 14.00 do 17.00 ure
Kanadski bober.
Spoznali bomo rekorderje v živalskem svetu v gradnji bivališč, ki jezove in bobrišča gradijo iz debel, vej in blata. V eni noči lahko podrejo drevo debeline do 40 cm.Obiskali bomo te glodalce, ki so prilagojeni na življenje v vodi in imajo za razliko od ostalih glodalcev malo mladičev, ki pa večinoma preživijo.
 

Petek, 3. 5. 2019                                            od 10. do 13. ure ter od 14.00 do 17.00 ure 

Kanadski bober.

Spoznali bomo rekorderje v živalskem svetu v gradnji bivališč, ki jezove in bobrišča gradijo iz debel, vej in blata. V eni noči lahko podrejo drevo debeline do 40 cm. Obiskali bomo te glodalce, ki so prilagojeni na življenje v vodi in imajo za razliko od ostalih glodalcev malo mladičev, ki pa večinoma preživijo.

 

Sobota, 4. 5.  in nedelja 5. 5. 2019                od 10. do 13. ure ter od 14.00 do 17.00 ure
Vesel medveDan.

Ogledali si bomo največjo slovensko zver, ki se prehranjuje predvsem z jagodičevjem, mladimi travami in včasih z mrhovino. Pri nas najraje jé sladke hruške. Spoznali bomo medveda Jako, medvedke Meto, Čupo in Pombi. Ob mednarodnem dnevu medvedov bomo izvedeli, koliko jih živi v naših gozdovih in kateri so izzivi sobivanja z njimi. Na delavnici bomo izdelovali domišljijske medvede in se pustili pobarvati po obrazu.

 

Sobota, 4. 5.  in nedelja 5. 5. 2019                  od 16. do 18. ure
Drobižki.   
Polonica pregovorno prinaša srečo. Pa je to res in kateri so njeni sorodniki v živalskem svetu? Kaj se bo razvilo iz gosenice in kaj iz brezoblične ličinke? Je palčka ali paličnjak? Kako se premika polž? Katera žuželka je zelo trdoživa? To in še več vam bomo razkrili na dogodivščini Drobižki v ZOO Ljubljana. Ogledali si bomo tudi njihovega plenilca, ptičjega pajka in ugotavljali kaj se valja pod pajkovo mrežo.Delavnice izvajamo v vsakem vremenu!

Pridržujemo si pravico do spremembe programa!

Dogodivščine z živalmi