Photo animal Photo animal
Photo mask
Odprti smo:
Januar: Vsak dan od 9. do 16.30 ure, tudi na praznike
Februar: Vsak dan od 9. do 16.30 ure, tudi na praznike
Dogodivščine z živalmi

Kaj se na delavnicah dogaja?

Na delavnicah  lahko ustvarjate, spoznavate živali, vprašate biologa katerokoli vprašanje o naravi, pobožate kožo medveda, v roke vzamete lobanjo leva, tigra, leoparda in popestrite dan v živalskem vrtu.

 

Kje se delavnice izvajajo?

Delavnice se izvajajo znotraj živalskega vrta. Običajno jih pripravimo zraven ograde živali, o kateri teče beseda. V času hladnega ali deževnega vremena delavnice potekajo v ZOO učilnici ali v vivariju. Delavnice se označene z A tablo "Dogodivščine z živalmi", na katerih je napisan tudi naslov delavnice v izvajanju.

 

Kje si lahko ogledate dnevno dogajanje v ZOO?

Na koledarju dogodkov ali v naši zloženki si oglejte aktualno dogajanje v času vašega obiska.


September 2021

Sobota, 4. september od 16. do 18. ure

Največja mačka Evrope

Spoznali bomo največjo mačko Evrope - RISA, ki živi tudi pri nas. Ugotavljali bomo kje živijo, kako lovijo in s čim vse se prehranjujejo, zakaj so v naravi ogroženi ter naravovarstvenih akcijah za njihovo ohranitev v Sloveniji.


Nedelja, 5. september od 16. do 18. ure

Medvedi 

Ogledali si smo največjo slovensko zver, ki se prehranjuje predvsem z jagodičevjem, mladimi travami in včasih z mrhovino. Pri nas najraje jé sladke hruške. Spoznali bomo  medvedke Meto, Čupo in Pombi.


Sobota, 11. september od 16. do 18. ure

Trop volkov

Spoznali bomo največje predstavnike iz družine psov, kanadske volkove. V našem tropu so vodilni trije: samec Aragorn ter samici Freja in Isa. V letošnjem letu so imeli kar 11 mladičev, ki so že skoraj odrasli. Opazovali bomo vedenja znotraj tropa ter se vprašali, zakaj imajo nekateri volkovi črno obarvano dlako. Pogovarjali se bomo tudi o vlogi volkov v divjini Slovenije.


Nedelja, 12. september od 16. do 18. ure

Največje sove sveta

Spoznavali bomo prilagoditve sov na nočni način življenja, kako se razmnožujejo in skrbijo za mladiče ter spoznali vse sove Slovenije. Razvozlali bomo uganke katere trditve o sovah, ki so del ljudskega izročila, so resnične in katere ne.


Sobota, 18. september od 10. do 13. ter od 14. do 17. ure

Mednarodni dan mačjih pand


Sobota, 25. september od 15. do 17. ure

Levi živijo tudi v Aziji

Okoli 500 azijskih levov živi v majhnem delu Indije. V prejšnjem stoletju so skoraj izumrli, danes pa njihova številčnost ponovno narašča. Spoznavali bomo navade in družinsko življenje azijskih levov ter si na modelu ogledali njihove zobe, potipali jezik ter našo dlan primerjali z njihovo šapo.


Nedelja, 26. september od 15. do 17. ure

Ohranimo tigra
Tigri so zelo ogrožene živali. Spoznali bomo največjo in najtežjo podvrsto tigra - sibirskega tigra. Skupaj bomo ugotavljali kje živijo, kako lovijo in s čim vse se prehranjujejo ter zakaj so v naravi ogroženi.Prosimo, da do vodnikov pristopate posamično in upoštevate njihova navodila.


Delavnice izvajamo v vsakem vremenu! Pridržujemo si pravico do spremembe programa!

Dogodivščine z živalmi