Photo animal Photo animal Photo animal
Photo mask
Dogodivščine z živalmi

Na Dogodivščinah z živalmi boste o živalih izvedeli veliko zanimivosti. Za vas smo pripravili preko 100 različnih delavnic, ki jih z različno tematiko izvajamo tekom leta.

 

Kaj se na delavnicah dogaja?

Na delavnicah  lahko ustvarjate, spoznavate živali, vprašate biologa katerokoli vprašanje o naravi, pobožate kožo medveda, v rokah pestujete lobanjo leva, tigra, leoparda in popestrite dan v živalskem vrtu.

 

Kje se delavnice izvajajo?

Delavnice se izvajajo znotraj živalskega vrta. Običajno jih pripravimo zraven ograde živali, o kateri teče beseda. V času hladnega ali deževnega vremena delavnice potekajo v ZOO učilnici ali v vivariju. Delavnice se označene z A tablo "Dogodivščine z živalmi", na katerih je napisan tudi naslov delavnice v izvajanju.

 

Kje si lahko ogledate dnevno dogajanje v ZOO?

Na koledarju dogodkov  ali v naši zloženki si oglejte, aktualno dogajanje v času vašega obiska.

 


Delavnice v MARCU


Petek              01. 3. 2019      od 14. do 16. ure
Šimpanzi. Spoznali bomo našo skupino šimpanzov, njihovo prehrano ter navade. Šimpanze bomo  primerjali s seboj.
 
Sobota            02. 3. 2019      od 14. do 16. ure
Severni jeleni. Severne jelene bomo opazovali in ugotavljali kako so prilagojeni na ostre zime. Ogledali si bomo njihovo rogovje, ki je relativno največje med vsemi jeleni.

Nedelja           03. 3. 2019      od 14. do 16. ure 

Živalske maske in vzorci. Je tiger zebrast ali je zebra tigrasta? Spoznali bomo živalske vzorce in njihov pomen za preživetje v naravi. Izdelovali bomo  pustne maske, pri čemer bomo posnemali živali. 


Sobota            16. 3. 2019      od 14. do 16. ure

Levi živijo tudi v Aziji. Marsikdo je presenečen, ko sliši za azijske leve. Včasih so se levi razprostirali strnjeno od Afrike, preko arabskega polotoka do Indije. Danes se jih je v nacionalnem parku Gir v Indiji, ki je njihova poslednja azijska oaza, ohranilo le še okrog 500.


Nedelja           17. 3. 2019      od 14. do 16. ure 

Levi živijo tudi v Aziji. Marsikdo je presenečen, ko sliši za azijske leve. Včasih so se levi razprostirali strnjeno od Afrike, preko arabskega polotoka do Indije. Danes se jih je v nacionalnem parku Gir v Indiji, ki je njihova poslednja azijska oaza, ohranilo le še okrog 500.


Sobota            23. 3. 2019      od 14. do 16. ure
Medvedi.  Ogledali si bomo največjo slovensko zver, ki se prehranjuje predvsem z jagodičevjem, mladimi travami in včasih z mrhovino. Pri nas najraje jé sladke hruške. Spoznali bomo  medveda Jako, medvedke Meto, Čupo in Pombi.

Nedelja           24. 3. 2019      od 14. do 16. ure
Največja mačka Evrope. Spoznali bomo največjo mačko Evrope - RISA, ki živi tudi pri nas. Skupaj bomo ugotavljali kje živijo, kako lovijo in s čim vse se prehranjujejo ter zakaj so v naravi ogroženi.

Sobota            30. 3. 2019      od 14. do 16. ure
Spoznajmo kače. Pobožali bomo udomačeno kačo in tako premagali strah pred njimi. Razložili vam bomo razliko med strupenimi in nestrupenimi kačami v Sloveniji.

Nedelja           31. 3. 2019      od 14. do 16. ure
Največje sove sveta. Spoznavali bomo prilagNoditve sov na nočni način življenja, kako se razmnožujejo in skrbijo za mladiče ter spoznali vse sove Slovenije. Razvozlali bomo uganke katere trditve o sovah, ki so del ljudskega izročila, so resnične in katere ne. Delavnice izvajamo v vsakem vremenu!

Pridržujemo si pravico do spremembe programa!

Dogodivščine z živalmi