Photo animal
Photo mask
Zimske počitnice v ZOO Ljubljana
12.01.2023

Preživite zimske počitnice z nami v ZOO Ljubljana!

Skupaj si bomo ogledali živali, ki so prilagojene na nizke temperature, primerjali njihove kožuhe, spoznali zakaj nekatere živali otrpnejo in pogledali tiste, ki se pozimi selijo v toplejše kraje. Vsak dan bomo ustvarjali, obiskali veliko živali in nekatere pobožali.

Zimske počitnice se bodo v ZOO Ljubljana izvajale vsak dan med 6. in 10. februarjem z izjemo srede, 8.ga. Obiščete nas lahko tudi samo za en dan.  Počitnice bodo potekale od 7.30 do najdlje 16.30 in so namenjene otrokom rojenim med vključno 2012 in 2015. 

Svoj termin lahko rezervirate preko naše spletne strani.

Podrobnejši dnevni program, si lahko ogledate spodaj.



Mi že komaj čakamo! Se vidimo!

Zimske počitnice v ZOO Ljubljana

ZIMSKE POČITNICE V ZOO LJUBLJANA

Ponedeljek, 6. februar 2023: POZIMI SMO DEJAVNI

Ogledali in spoznali bomo živali, ki so prilagojene na nizke temperature. Primerjali bomo njihove kožuhe, si ogledali rogovje in rogove, povedali nekaj o toplotni regulaciji in prehranjevanju živali pozimi.
Obiskali bomo volkove, medvede, rise, alpske kozoroge, lose, snežne sove, bobre in tigra. Hranili bomo severne jelene, pobožali budro, tenrek in oposuma ter izdelali domišljijsko sovo.

 

Torek, 7. februar 2023: KOMAJ ČAKAMO DA PRIDE POMLAD

Spoznali bomo vzroke zakaj nekatere živali pozimi otrpnejo in kako jim to pomaga preživeti.
Obiskali bomo živali v vivariju, šimpanze, sajmirije, gibone in varije. Ogledali si bomo hranjenje kuščarjev in kač, pobožali želvo, različne žuželke in železno kačico ter izdelali snežno kroglo in posladek za zunanje ptice.

 

Četrtek, 9. februar 2023: POZIMI ODLETIMO V JUŽNE KRAJE

Ogledali in spoznali bomo živali, ki se pozimi selijo v toplejše kraje. Pogovorili se bomo o tem zakaj se nekatere ptice selijo in druge ne.
Obiskali bomo črne štorklje, papige in prostoživeče ptice na ptičji krmilnici. Obiskali bomo Hišo inkubator ter božali piščance in grlico. Pticam bomo pripravili hranljiva presenečenja in z njimi ''okrasili'' drevesa ter izdelali darilno vrečko.

 

Petek, 10. februar 2023: KAJ JE TO ZIMA?

Ogledali in spoznali bomo živali, katere v naravnem okolju ne poznajo zime ter kako zanje poskrbimo v ZOO Ljubljana.
Obiskali bomo slonico, geparde in leve. Hranili bomo žirafe ter pobožali skinka in kameleona. Nato pa bomo še sami izdelali domišljijskega kameleona