Photo animal
Photo mask
Pogosta vprašanja v času epidemije
17.01.2021

Vas zanima, kako je z veljavnostjo vaše letne vstopnice? Ali je darilni bon zaradi epidemije možno koristiti po pretečenem roku veljavnosti? Ali so igrišča odprta? Je dovoljen obisk s psom? Spodaj so zbrani odgovori na nekatera pogosta vprašanja obiskovalcev.

(Zadnja posodobitev: 15. 2. 2021)

Pogosta vprašanja v času epidemije

Pogosta vprašanja


 • Ali je zaradi zaprtja možno koristiti letne in "polletne" vstopnice 2020 v letu 2021?

Da, vstop z letnimi vstopnicami 2020 bo omogočen do konca marca 2021. Nato priporočamo nakup nove letne vstopnice, ki ne bo sezonska, pač pa bo veljala 365 dni od nakupa.

Tudi letne vstopnice, kupljene po znižani ceni v drugem polletju 2020 ("polletne"), boste obiskovalci lahko koristili do konca marca 2021. Ne gre namreč za ločen tip vstopnice, temveč za običajno letno vstopnico, ki ji je bila zaradi datuma nakupa znižana cena in se sicer v ničemer ne razlikuje od drugih letnih vstopnic.


 • Ali bo darilnim vstopnicam, ZOO programom in darilnim bonom podaljšana veljavnost?

Da, rok koriščenja darilnih vstopnic, kuponov, bonov in programov, kupljenih v letošnjem ali lanskem letu, bo ustrezno podaljšan. Programe in darilne vstopnice kupljene v letu 2020, bo možno koristiti do konca leta 2021.


 • Ali bo zaradi zaprtja tudi letne vstopnice 2021 možno koristiti dlje?

Da, že kupljene letne vstopnice 2021 bomo pretvorili v novo letno vstopnico 365, ki bo veljavna 365 dni od ponovnega odprtja živalskega vrta v letu 2021.


 • Ali je vstopnice možno kupiti tudi preko spleta?

Da, vstopnice lahko kupite preko naše spletne trgovine in se tako izognete čakanju v vrsti (https://trgovina.zoo.si/kategorija/vstopnice/). 


 • Ali se lahko že udeležim posebnih programov (Oskrbnik za en dan, Srečaj svojo NAJ žival ...)?

Do preklica je odpovedana izvedba vseh dodatnih izobraževalnih programov. Nakup programov za darila je še vedno mogoč, rok koriščenja pa bomo ustrezno podaljšali. 


 • Ali je mogoč ogled živali v notranjih prostorih?

Do preklica epidemioloških ukrepov ogled notranjih prostorov ni mogoč.


 • Ob kateri uri si lahko ogledam treninge in hranjenje živali?

Hranjenja in treningi živali se začasno ne izvajajo po objavljenem urniku, da se ob ogradah ne bi zbiralo večje število ljudi.


 • Ali so otroška igrišča odprta?

Da, otroška igrišča so odprta. Prosimo, da poskrbite za razkuževanje rok pred in po uporabi igral!


 • Ali je dovoljen vstop s psom?

Da, vstop s psom je mogoč.


 • Ali je trgovinica s spominki odprta?

Da, trgovinica Medvedji rob je v februarju odprta od ponedeljka do sobote od 9:30 do 16:30. Ob nedeljah in praznikih mora biti skladno z veljavno zakonodajo žal zaprta. Vabimo vas, da si artikle ogledate in naročite tudi v naši spletni trgovini, ki je dostopna na povezavi https://trgovina.zoo.si/trgovi...! Če tam ne najdete želenega, nam povpraševanje lahko pošljete tudi na e-naslov trgovina@zoo.si.


 • Ali je restavracija v živalskem vrtu odprta?

V restavraciji Safari lahko prevzamete hrano in pijačo za s seboj. 

Pijačo in prigrizke lahko kupite tudi na avtomatih v živalskem vrtu.

Pri uživanju hrane in pijače upoštevajte veljavne ukrepe vlade RS.


 • Kaj vpliva na odprtje/zaprtje ZOO-ja?

Živalski vrt Ljubljana je specifična ustanova, zato s spreminjajočimi vladnimi ukrepi za preprečevanje epidemije in različnimi izjemami njen status občasno ni neposredno zaobsežen ali jasen. Po preverbi pri pristojnih ministrstvih je ponovno mogoč tudi obisk Živalskega vrta Ljubljana, ki prikaz živali in svoje širše poslanstvo izvaja kot javni zavod na območju nepremične kulturne dediščine Krajinskega parka Tivoli, Rožnik, Šišenski hrib.