Photo animal
Photo mask
Dogodivščine z živalmi
14.02.2024

Med obiskom ZOO Ljubljana živalske vrste spoznajte še bolje!

Dogodivščine z živalmi

Spored dogodivščin (vsak dan od 14.30 do 16.30 ure)


Sobota, 17. februar                                                                                                                          

Trop volkov                                                                                                                                                                       

Spoznali bomo največje predstavnike iz družine psov, kanadske volkove. V našem tropu sta vodilna samec Aragorn in samica Freya. Družbo pa jima dela osem njunih potomcev. Opazovali bomo vedenja znotraj tropa ter se vprašali, zakaj imajo nekateri volkovi črno obarvano dlako. Zanimalo nas bo, zakaj kanadski volkovi živijo v večjih tropih, kot tisti v Sloveniji. Pogovarjali se bomo tudi o številu in vlogi volkov v divjini Slovenije.

Nedelja, 18. februar       

Ohranimo tigra


Spoznali bomo največjo in najtežjo podvrsto tigra - sibirskega tigra. Skupaj bomo ugotavljali kje živijo, kako lovijo in s čim vse se prehranjujejo ter zakaj so v naravi ogroženi.
Ponedeljek, 19. februar      Največja mačka Evrope

Spoznali bomo največjo mačko Evrope - RISA, ki je razširjena tudi v gozdovih Slovenije. Ugotavljali bomo kako je ris prilagojen na naravno okolje, zakaj so pri nas ogroženi in kako si strokovnjaki prizadevajo pri njihovi ohranitvi.

Torek, 20. februar      

Medvedi


Ogledali si smo največjo slovensko zver, ki se prehranjuje predvsem z jagodičevjem, mladimi travami in včasih z mrhovino. Spoznali bomo medvedki Čupo in Pombi ter izvedeli koliko medvedov je v Sloveniji ter kaj počnejo v naravi v tem letnem času.
Sreda, 21. februar   Kanadski bober

Spoznali bomo rekorderje v živalskem svetu v gradnji bivališč, ki jezove in bobrišča gradijo iz debel, vej in blata. V eni noči lahko podrejo drevo debeline do 40 cm. Obiskali bomo te glodalce, ki so prilagojeni na življenje v vodi, a za razliko od ostalih glodalcev imajo le malo mladičev, ki pa večinoma preživijo.
Četrtek, 22. februar   Največje sove sveta
Spoznavali bomo prilagoditve sov na nočni način življenja, kako se razmnožujejo in skrbijo za mladiče ter spoznali vse sove Slovenije. Razvozlali bomo uganke katere trditve o sovah, ki so del ljudskega izročila, so resnične in katere ne ter ali sove res kličejo smrt?
Petek, 23. februar  Ohranimo tigra


Tigri so zelo ogrožene živali. Spoznali bomo največjo in najtežjo podvrsto tigra - sibirskega tigra. Skupaj bomo ugotavljali kje živijo, kako lovijo in s čim vse se prehranjujejo ter zakaj so v naravi ogroženi. Prosimo, da do vodnikov pristopate posamično in upoštevate njihova navodila.


Delavnice izvajamo v vsakem vremenu! Pridržujemo si pravico do spremembe programa!


Dogodivščine z živalmi ter ostalo dogajanje v ZOO Ljubljana, lahko spremljate tudi na

koledarju dogodkov!Lepo vabljeni!