Photo animal
Photo mask
Z igro do znanja in dobrobiti živali
21.06.2021

26. junija se v ZOO Ljubljana lahko preizkusite v novem družabnem kvizu "Drži ali ne drži?". Z XXL različico igre bomo odkrivali znana in manj znana dejstva o živalih, sodelujoče pa čakajo tudi lepe nagrade.

Z igro do znanja in dobrobiti živali

Izobraževanje je ena poglavitnih nalog živalskih vrtov in zavetišč, zato v ZOO Ljubljana in Zavetišču Ljubljana vedno iščemo nove zanimive načine, s katerimi bi ljudem čim bolj učinkovito približali informacije o živalih. Bolje kot živali spoznajo, večjo željo in zmožnost bodo imeli, da poskrbijo za njihovo dobrobit. V letošnjem letu smo se zato povezali s podjetjem Value Add Games, strokovnjaki s področja izobraževalnih družabnih iger. Ti so razvili izvirno hitro igro za dva igralca, ki združuje znanje, sklepanje, taktiko in nekaj sreče. Kviz »Drži ali ne drži?« je bil med otroci in odraslimi že odlično sprejet, zato je pod budnim očesom strokovnih ekip Zavetišča Ljubljana in Živalskega vrta Ljubljana dobil kar tri nove različice z živalsko tematiko – KUŽKI, MUCKI in ŽIVALSKI VRT. Vsaka izmed njih prinaša kar 110 znanih in manj znanih dejstev o živalih, ki jih igralci odkrivajo preko izvirne mehanike igre, ki je zabavna za igranje, ni frustrirajoča za nekoga, ki teme kviza morda ne pozna, poleg tega pa je še priročna in cenovno ugodna. Produkt je v celoti razvit in izdelan v Sloveniji, navodila za igro pa so tako enostavna, da so zaobjeta v treh stavkih. Kviz Živalski vrt bogatijo tudi fotografije živali iz ZOO Ljubljana.  



Znanje o živalih boste s kvizom »Drži ali ne drži?« lahko prvič preizkusili ob njegovem izidu, 26. junija v ZOO Ljubljana. Z XXL različico igre bomo spoznavali živali Slovenije, ogrožene živali, živalske rekorderje, nenavadna dejstva o živalih ter zanimivosti o njihovi prehrani. Sodelujoče čakajo tudi lepe nagrade.


Izjava Urške Hartman, direktorice Value Add Games:

»Ustvarjanje kvizov ŽIVALSKI VRT, KUŽKI in MUCKI nam je bilo v veliko veselje in pri vseh treh kvizih smo tesno sodelovali z ZOO Ljubljana in Zavetiščem Ljubljana. Šlo je za skupni interes in skupno vizijo glede pomembnosti izobraževalnih vsebin med nami in ZOO Ljubljana. Strinjali smo se, da je tak produkt, ki tako vsebinsko kot vizualno predstavlja vrednote inštitucije pravi, da se kot prvi lastni produkt ZOO Ljubljana predstavi javnosti. Verjamemo, da bo lepo sprejet in da bomo kmalu dodajali k temu prvemu še več drugih tem. Kvizi »Drži ali ne drži?« se namreč med seboj lahko združujejo.«


Predstavitev kviza »Drži ali ne drži?« bo potekala v soboto, 26. 6. 2021, med 10. in 17. uro v Živalskem vrtu Ljubljana.


Prednaročila kviza so možna v spletni trgovini Value Add Games na povezavi https://shop.valueaddgames.com/kategorija-izdelka/kvizi/, od vključno 26. 6. pa bodo na voljo tudi v trgovini Medvedji rob Živalskega vrta Ljubljana.

Lepo vabljeni na obisk!