Photo animal
Photo mask
Vitin živalski karneval
25.08.2023

Ob 20. letnici Zavarovalnice Vita in 15. letnici sodelovanja z ZOO Ljubljana bomo na tradicionalni zabavi ob koncu počitnic v ZOO Ljubljana prvič gostili koncert klasične glasbe, kjer bodo glasbeniki orkestra Slovenske Filharmonije izvajali skladbe Živalskega karnevala, skladatelja Camile Saint-Saënsa.

Vitin živalski karneval

Ob 20. letnici Zavarovalnice Vita in 15. letnici sodelovanja z ZOO Ljubljana bomo na tradicionalni zabavi ob koncu počitnic v ZOO Ljubljana prvič gostili koncert klasične glasbe, kjer bodo glasbeniki orkestra Slovenske Filharmonije izvajali skladbe Živalskega karnevala, skladatelja Camile Saint-Saënsa. Zares edinstveno doživetje, kjer boste lahko ob glasbenih stavkih leva, laboda, želve in ostalih živali poslušali v neposredni bližini predstavnikov teh vrst, ki so služile kot navdih skladatelju. Vse to  bo spremljal zelo pester program naravovarstvenih dogodivščin, kjer se boste lahko še dodatno povezali z živalmi in raziskovali oglašanja morskih levov, žuželk, primatov, leva in ptic iz Rožnika. 

Nekaterim živalim bomo pripravili zabavne popestritve, ena izmed teh bo tudi igranje orglic v izvedbi slonice Gange! Glasbeno doživetje bodo dodatno popestrili Čuki s plesno animacijo, kjer bodo otroci in odrasli lahko zaplesali ob ritmih njihovih znanih pesmi ter se prepustili zabavi v zelenem osrčju Ljubljane. Hiša otrok in umetnosti bo poskrbela za lutkovno predstavo, Hiša eksperimentov pa za zanimive poskuse. Otroci bodo lahko sodelovali na raznih športnih in ustvarjalnih postajah, na koncu pa se bodo posladkali s slastnimi palačinkami in osvežujočim sladoledom. 

Kot vsakič, tudi ta Vitin dan spremlja dobrodelna nota, tokrat bodo zbirali uporabne igrače in glasbila za otroke iz socialno ogroženih družin. 

Vse dogajanje je ob vstopnici za ZOO Ljubljana brezplačno, v primeru slabega vremena se dogodek prestavi.

Prisrčno vabljeni!

Podroben program za Vitin Živalski karneval

Sporočilo za javnost ob zaključku prireditve si lahko ogledate na tej povezavi.