Photo animal
Photo mask
Spoznavanje nočnih metuljev
22.08.2018

Izkoristite edinstveno priložnost in spoznajte čar nočnih metuljev na čisto posebnem dogodku v ZOO Ljubljana! Spremljali boste delo strokovnjakov, ki bodo na naših poteh namestili svetlobne piramide, ki privabljajo nočne metulje in druge žuželke. Potrebujete primerno obleko in obutev, baterijsko svetilko za nočno hojo po živalskem vrtu ter zvrhano mero radovednosti. Z vami bosta dva izmed največjih poznavalcev nočnih metuljev v Sloveniji, Stane Gomboc in Barbara Zakšek, ki vam bosta prikazala način popisa teh premalo poznanih organizmov in odgovorila na vsa morebitna vprašanja, spremljal pa vas bo tudi vodnik živalskega vrta.

Spoznavanje nočnih metuljev

Nočne metulje bomo spoznavali v sredo 22. avgusta 2018.


  • Pričetek: ob 22:00
  • Čas trajanja: do 120 minut
  • Cena: 2,00 € + vstopnina po veljavnem ceniku.


Na voljo je le 30 mest, zato so rezervacije obvezne! Vstopnice si lahko zagotovite v predprodaji na naši blagajni vsak dan med 9.00 in 19.00 uro, do 21. 8. 2018 pa tudi s plačilom predračuna, za katerega zaprosite s sporočilom na e-naslov blagajna@zoo.si.


Popis se izvaja v okviru inventarizacije nočnih metuljev na območju Krajinskega parka Tivoli, Rožnik in Šišenski hrib, pridobljeni podatki pa bodo osnova za lažje in učinkovito upravljanje območja.


Več informacij o popisu