Photo animal
Photo mask
Evropski teden mobilnosti v ZOO Ljubljana
07.09.2023

Posebno obvestilo! Zaradi poslabšanja vremena danes, 22.9. (popoldne) in jutri 23.9. (dopoldne in popoldne) delavnice ETM odpadejo. 


Živalski vrt Ljubljana se s pomočjo živalskih vZOOrnikov pridružuje prizadevanjem  za večjo ozaveščenost in večjo prometno varnost v mestu. Na otvoritvenem dogodku, 16. septembra in vse do 24. septembra bo obiskovalcem na voljo tematska krožna pot s postojankami z  raznolikimi delavnicami, ki bodo razkrile nenavadne povezave med živalmi in prometom. 

Evropski teden mobilnosti v ZOO Ljubljana

VAR(Č)NO v šolsko leto 2023/24!

Novo šolsko leto se je začelo in ponovno moramo poskrbeti, da otroke pospremimo in pripravimo, da varno sedejo v šolske klopi.

Lansko leto je na področju prometne vzgoje v MOL zaživel nov projekt "poZOOr!" za najmlajše udeležence v promet, kjer smo v Živalskem vrtu Ljubljana združili moči s Svetom za preventivo in vzgojo v cestnem prometu (SPV CP MOL) in z Ljubljanskim potniškim prometom (LPP). S pomočjo živalskih vZOOrnikov se v ZOO Ljubljana pridružujemo prizadevanjem  za večjo ozaveščenost in večjo prometno varnost v mestu.


Programski letak otvoritve ETM, 16. 9.

Program PROMETNI ZOO, 16-24.9.


Prometni ZOO

V času ETM 2023 bo na voljo edinstvena priložnost, da obiščete Prometni ZOO in poskrbite, da bodo otroci letošnje leto preživeli v skladu z letošnjim sloganom kampanje ETM - Varčno in varno!

ETM teden se bo v ZOO Ljubljana začel z otvoritvenim dogodkom v soboto, 16. septembra ob 10.00 uri in bo potekal vse do 24. septembra. Ves čas bo obiskovalcem na voljo tematska krožna pot s postojankami in raznolikimi delavnicami, ki bodo s pomočjo živalskih vZOOrnikov razkrile nenavadne povezave med živalmi in prometom.

Živali ter animatorji na naravoslovnem dnevu tako otrokom približajo svet opozorilnih barv v vsakdanu, na cesti, pri nevarnih snoveh ali pri interventnih poklicih. Pokažejo jim številne izume narave in človeka, s katerimi se lahko zaščitijo na poti v šolo ali pri izvajanju športnih dejavnosti. Učijo jih pravilne hoje ob in preko ceste, v zimskem času pa jim namignejo, kako lahko tudi s preprostimi modnimi triki poskrbijo za večjo vidnost v temi.

Lanskemu sporočilu »Bodi poZOOren, bodi vZOOren!«
so vZOOrniki v šolskem letu 2023/24 dodali nova:
- Ne skači po cesti!
- Skoči na bus!
- Skoči iz nevidnosti!
- Skači varno!

Otvoritev ETM tedna v ZOO Ljubljana

Na otvoritveni dan, 16. 9. nam bo Ribič Pepe ob 11.00 uri pripravil zanimiv prometno in živalsko obarvan nastop, ob 11. 40 pa se bo odvijal košarkarski spektakel skupine Dunking Devils, ki bodo izvajali vragolije in po nastopu delili napotke, kako tudi take podvige izvajati varno. Popoldne ob 16. 30. 

na drugem odru z lutkovno predstavo 'S Pika poko na pot, da ne bo nezgod!' mlade med 3. in 6. letom starosti zabavali animatorji iz zavoda Varna pot, ob 17h pa bodo za rajanje in zabavo poskrbeli Čuki. Ob 17.00 bodo

Ob prihodu v ZOO boste hitro vstopili v Prometni kotiček, kjer bo poligon izzivov in delavnic z AVP, SPV in SVP CP MOL. 

LPP bo v ZOO Ljubljana parkiral kar pravi avtobus in nam ob tem predstavil prednosti trajnostne mobilnosti ob avtobusu pa bo tudi Eko kotiček, kjer bodo potekale delavnice BODI NULA!Dejavnosti bodo potekale cel teden!

Vse dni od 16. - 24. septembra bo potekala Učna krožna pot z živalmi vZOOrniki z biološkimi, prometnimi in ustvarjalnimi dogodivščinami na sedmih postajah. Z nami bodo tudi policisti iz PP Vič, ki bodo poskrbeli za nasvete o prometni varnosti in predstavili svoje delo, zelo zabavno pa bo tudi na postajah WOOP-a,  kjer bodo animatorji poskrbeli za varno skakanje na trampolinih in preko igre poučili obiskovalce glede prometa.


Varno na cesti in se vidimo!

ZOO Ljubljana