Photo animal
Photo mask
Dan ogroženih vrst 2022
16.05.2022

Na tretji petek v maju obeležujemo dan ogroženih vrst. Posvečen je ozaveščanju in učenju o ogroženih živalskih in rastlinskih vrstah ter njihovem okolju. V ZDA ob tej priložnosti že tradicionalno organizirajo risanje ogroženih vrst s kredami na asfaltne površine. Lani smo takšno ustvarjanje prvič organizirali tudi v Sloveniji in ker je bil odziv sodelujočih odličen, vrtce, šole in posameznike letos ponovno vabimo, da 20. maja na svoji asfaltni površini upodobijo katero izmed ogroženih vrst. ZOO Ljubljana v sodelovanju s podjetjem Kopija-nova ob tem pripravlja nagradni natečaj, s katerim želimo spodbuditi ozaveščanje javnosti o ogroženih vrstah na inovativen in ustvarjalen način.

Dan ogroženih vrst 2022

Vabimo vas, da se nam pridružite pri akciji ozaveščanja o ogroženih vrstah ter na svojih dvoriščih, igriščih ali drugih neprometnih asfaltnih površinah s kredami narišete ogrožene živali! Da bomo v akciji združili prijetno s koristnim, bomo nekaj izdelkov, ki nam jih boste poslali, tudi nagradili.


Več o natečaju za posameznike preberite na tej povezavi.

Več o natečaju za vrtce, šole in druge izobraževalne zavode preberite na tej povezavi.


Risanju se lahko pridružite tudi v ZOO Ljubljana, delavnica bo potekala 20. 5. med 16. in 18. uro, udeležite se je lahko brez doplačil - krede priskrbimo mi!


Potrebujete navdih za ustvarjanje? Predstavljamo vam naše živalske ambasadorje Madagaskarja!

Ste vedeli, da več kot 90 % vseh sesalcev in več kot 95 % vseh plazilcev z otoka Madagaskar ne najdemo nikjer drugje na svetu? Med njimi so tudi navadni variji ali duhci z Madagaskarja, kot jih imenujejo domačini, tenreki - ježem podobne živalce, ki z našimi bodički sploh niso v sorodu, in veliki madagaskarski dnevni gekoni. Vse te živalske ambasadorje pisanega otoka si lahko ogledate v ZOO Ljubljana, več o njih pa vam pove Kristjan v novi epizodi Zloo dobr!