Photo animal
Photo mask
Pomagajmo pelikanom
02.11.2018

Glasujte za projekt "Pelikansko selo: Život na raftu!" in tako prispevajte k izgradnji splava za ogrožene kodraste pelikane na Skadarskem jezeru! 


Projekt podpira tudi ZOO Ljubljana!

Pomagajmo pelikanom

Projekt z največjo podporo bo prejel sredstva za svoje delovanje. 

Cilj projekta „Pelikansko selo: Život na raftu!“ je postavitev dodatnega splava za gnezdenje kodrastih pelikanov (Pelecanus crispus) na Skadarskem jezeru, s čimer se bo pripomoglo k ohranitvi te globalno ogrožene vrste ptic. Ker naravnih otokov iz vodnega rastlinja na Skadarskem jezeru ni več, je populacija pelikanov v celoti odvisna od umetnih gnezdišč in njihovega varovanja.


Več o projektu


Projekt podpira tudi ZOO Ljubljana, gnezdenje pelikanov pa boste prek spletne kamere kmalu lahko spremljali na naši spletni strani!


Kako glasujem?


  • obiščite spletno stran za glasovanje
  • kliknite gumb "GLASAJ ZA OVAJ PROJEKAT" (desno pod fotografijo pelikanov)
  • v pojavni obrazec vpišite ime in priimek, e-naslov, obkljukajte preverjanje "I'm not a robot" in kliknite na gumb "GLASAJ"
  • na vpisani e-naslov boste prejeli sporočilo za potrditev glasu (Verifikacija glasa). Kliknite na povezavo, navedeno v sporočilu ("ovdje").
  • s tem ste oddali svoj glas za pomoč ogroženim pelikanov!


Glasovanje poteka do 6. novembra 2018 do 12. ure. Z enega e-naslov je lahko oddan en glas. Telekom Črna gora bo del donacije od skupno 30.000 € namenil projektu, ki bo zbral največ glasov na javnem glasovanju, najmanj pet ostalih prejemnikov donacije pa bo izbrala komisija. Oddaja glasu vas ne stane nič, projekt „Pelikansko selo: Život na raftu!“ pa lahko z njim pridobi pomembna sredstva, s katerimi ogroženi vrsti pelikanov omogoča preživetje!


HVALA!