Photo animal
Photo mask
Pisane novice

V Hiši inkubator se vsak dan izvalijo številni piščanci kokoši in prepelic. Za vas smo pokukali v kokošje jajce in raziskali njegovo vsebino ter se vprašali, zakaj so nekatera ptičja jajca ovalna, druga okrogla ali celo stožčasta, nekatera bela in druga pisano obarvana, da spominjajo na pirhe. Iz jajčec so se v ZOO Ljubljana izlegle violinske bogomolke in madagaskarski dnevni gekoni. Super mama je postala kengurujka, saj hkrati skrbi za različno stara mladiča. Predstavljamo vam tudi novo prebivalko vivarija, mahovno žabico, ki jo je zelo težko opaziti, saj se izredno dobro prikrije v okolju, ko z obliko in barvo posnema mah in lišaj.

Pisane novice

Obiščite ZOO od doma!
Obiščite ZOO od doma!

Ker vemo, da pogrešate obiske naših živali, smo poskrbeli, da lahko nekatere izmed njih spremljate kar od doma!

Obiščite ZOO od doma!

Gregorjevo v živalskem vrtu

Ker boste v teh dneh verjetno več časa preživeli doma z družino in se posvetili kaki skupni dejavnosti, predlagamo, da izdelate ptičjo gnezdilnico in jo namestite v svoji okolici! V sodobnih mestih brez špranj in dupel, na poljih brez plevela in škodljivcev, so v zadnjih desetletjih skoraj za 60 % upadle celo populacije vrabcev, pregovornega simbola množičnosti. Z vami zato delimo načrt za izdelavo gnezdilnice, ki prikazuje enostavno uporabo deske, pri kateri zaradi načinov reza ni odpadkov.

Gregorjevo v živalskem vrtu

Iz kina v ZOO
Iz kina v ZOO

Dragi obiskovalci, obveščamo vas, da projekcije v Kinodvoru in delavnice v živalskem vrtu odpadejo, saj želimo zagotoviti dosledno izvajanje preventivnih ukrepov za preprečevanje širjenja okužb s koronavirusom. 

Zahvaljujemo se vam za razumevanje.

Iz kina v ZOO

Pustne in počitniške dogodivščine

Pustni vikend in počitniški teden bosta polna dogodivščin! Pri načrtovanju obiska si lahko pomagate z našim spletnim koledarjem in tako ujamete več zanimivega dogajanja.

Pustne in počitniške dogodivščine

Živalsko valentinovo
Živalsko valentinovo

Preživite praznik zaljubljencev na prijetnem obisku živalskega vrta! Za vas smo 14., 15. in 16. februarja pripravili posebno romantično dogodivščino!

Živalsko valentinovo

Opazovanje ptic

Na zimskih nedeljskih Dogodivščinah bomo v leseni brunarici sredi hriba, v ''Hotelu za prostoživeče živali'', kamor smo postavili različne krmilnice za ptice, opazovali in fotografirali ptice ter izdelovali lojene ptičje pogače. Naučili se bomo, katere krmilnice so za ptice primerne, kam jih postavimo ter kakšno hrano nastavljamo pticam pozimi. 

Opazovanje ptic

Praznični dnevi v ZOO-ju
Praznični dnevi v ZOO-ju

December v živalskem vrtu bo poln zanimivih, za obiskovalce brezplačnih delavnic, obiskala nas bosta Božiček in Dedek Mraz, preden zakorakamo v novo leto, pa vas vabimo še na ogled najbolj živih jaslic!

Praznični dnevi v ZOO-ju

Obisk Božička in Dedka Mraza

Tudi vaš otrok že komaj čaka decembrsko obdarovanje? Naj bo letos zares nepozabno! Pripeljite ga v živalski vrt na 90-minutni program, ki poleg božanja in hranjenja živali vključuje tudi srečanje z dobrim možem!

Obisk Božička in Dedka Mraza

Bučna zabava 2019
Bučna zabava 2019

2. ter 3. novembra se bodo naše živali poigrale in posladkale s čarovniškimi bučami. Ne zamudite zabavnih trenutkov!

Bučna zabava 2019