Photo animal Photo animal
Photo mask
Dogodivščine z živalmi

Na Dogodivščinah z živalmi boste o živalih izvedeli veliko zanimivosti. Za vas smo pripravili preko 100 različnih delavnic, ki jih z različno tematiko izvajamo tekom leta.

 

Kaj se na delavnicah dogaja?

Na delavnicah  lahko ustvarjate, spoznavate živali, vprašate biologa katerokoli vprašanje o naravi, pobožate kožo medveda, v rokah pestujete lobanjo leva, tigra, leoparda in popestrite dan v živalskem vrtu.

 

Kje se delavnice izvajajo?

Delavnice se izvajajo znotraj živalskega vrta. Običajno jih pripravimo zraven ograde živali, o kateri teče beseda. V času hladnega ali deževnega vremena delavnice potekajo v ZOO učilnici ali v vivariju. Delavnice se označene z A tablo "Dogodivščine z živalmi", na katerih je napisan tudi naslov delavnice v izvajanju.

 

Kje si lahko ogedate dnevno dogajanje v ZOO?

Na koledarju dogodkov  ali v naši zloženki si oglejte, aktualno dogajanje v času vašega obiska.

 

 

Delavnice v maju

 

Sobota            26. 5. 2018      od 16. do 18. ure       

Šimpanzi.  Spoznali bomo našo skupino šimpanzov, njihovo prehrano ter navade. Šimpanze bomo  primerjali s seboj.

Nedelja           27. 5. 2018      od 16. do 18. ure       

Spoznajmo kače.   Pobožali bomo udomačeno kačo in tako premagali strah pred njimi. Razložili vam bomo razliko med strupenimi in nestrupenimi kačami v Sloveniji.

 

Delavnice v juniju

 

Sobota            02. 6. 2018      od 16. do 18. ure       

Netopirnica.  Za edino družino letečih sesalcev bomo  izdelali domovanja.

Nedelja           03. 6. 2018      od 16. do 18. ure       

Medvedi.  Ogledali si bomo največjo slovensko zver, ki se prehranjuje predvsem z jagodičevjem, mladimi travami in včasih z mrhovino. Pri nas najraje jé sladke hruške. Spoznali bomo  medveda Jako, medvedke Meto, Čupo in Pombi.

 

Sobota            09. 6. 2018      od 16. do 18. ure       

Eden najboljših očkov na svetu in druge avstralske živali.  Spoznali bomo  nenavadne živali Avstralije, tipali njihova jajca in perje.

Nedelja           10. 6. 2018      od 16. do 18. ure       

Duhci in ostale živali z Madagaskarja.  Živalstvo na Madagaskarju je zelo posebno in zaradi izsekavanja gozdov močno ogroženo. Predstavili vam bomo nekaj živalskih vrst z Madagaskarja, ki jih gojimo v našem živalskem vrtu in se pri nas uspešno razmnožujejo.

 

 

Nedelja           17. 6. 2018      od 16. do 18. ure       

Mehke in tople živali.  Spoznali bomo  značilnosti sesalcev s čim več čutili. Udomačenega kunca in tenreka bomo  tudi pobožali. Primerjali bomo  njihovo dlako in zobovje.

 

Sobota            23. 6. 2018      od 10. do 12. ure       

Spoznajmo kače.  Pobožali bomo udomačeno kačo in tako premagali strah pred njimi. Razložili vam bomo razliko med strupenimi in nestrupenimi kačami v Sloveniji.

                                                od 16. do 18. ure       

Rogato in kosmato.  Primerjali bomo rogovje z roglji in opazovali plezalne sposobnosti kozorogov.

Nedelja           24. 6. 2018      od 10. do 12. ure       

Ohranimo tigra.  Tigri so zelo ogrožene živali. Spoznali bomo največjo in najtežjo podvrsto sibirski tiger. Skupaj bomo ugotavljali kje živijo, kako lovijo in s čim vse se prehranjujejo ter zakaj so v naravi ogroženi.

                                               od 16. do 18. ure       

Gepard.  Predstavili vam bomo mačko, ki je zelo podobna hrtu. Kremplje ima stalno iztegnjene zaradi dobrega oprijema. Ta najhitrejša mačka na svetu je ustvarjena za hitre pospeške - v 5 sekundah kar na 100 km/h. Končna hitrost pa je do 120 km/h.

 

 

Ponedeljek     25. 6. 2018      od 16. do 18. ure       

Največja mačka Evrope.  Spoznali bomo največjo mačko Evrope - RISA, ki živi tudi pri nas. Skupaj bomo ugotavljali kje živijo, kako lovijo in s čim vse se prehranjujejo ter zakaj so v naravi ogroženi.

Torek              26. 6. 2018      od 16. do 18. ure       

Hiša inkubator in valitev.  Raziskovali bomo kaj je v jajcu in iz katerih snovi je. Pestovali bomo žive piščance. Ugotavljali kako vemo, kdaj je jajce sveže, staro, surovo ali kuhano. Opazovali bomo  jajca v inkubatorju in piščance pri izvalitvi.

Četrtek            28. 6. 2018      od 16. do 18. ure       

Šimpanzi.  Spoznali bomo našo skupino šimpanzov, njihovo prehrano ter navade. Šimpanze bomo  primerjali s seboj.

Petek              29. 6. 2018      od 16. do 18. ure       

Azijski slon.  Ganga ima rada, da jo oskrbniki božajo po hrbtu in za ušesi. Njeni uhlji so tanki in občutljivi ter manjši kot jih imajo afriški sloni.

Sobota            30. 6. 2018      od 10. do 12. ure       

Ohranimo tigra.  Tigri so zelo ogrožene živali. Spoznali bomo največjo in najtežjo podvrsto sibirski tiger. Skupaj bomo ugotavljali kje živijo, kako lovijo in s čim vse se prehranjujejo ter zakaj so v naravi ogroženi.

                                                 od 16. do 18. ure       

Mačji panda.  Predstavili vam bomo Šano in Maguja, ki ju uvrščamo v družino zveri, a se prehranjujeta večinoma z rastlinsko hrano. Razložili vam bomo, kaj jima omogoča, da lahko plezata po deblih z glavo navzdol.

 

 

Delavnice izvajamo v vsakem vremenu!

Pridržujemo si pravico do spremembe programa!

Dogodivščine z živalmi